RSG C – De Baronie D 2,5 – 1,5

Ditmaal een verslag van cappie himself. Onze topverslaggever, Zekerheidje, was deze keer niet aanwezig.

Het team had te kampen met 3 afzeggingen. Er waren dus nog 3 spelers over. Gelukkig is Jan Schuurmans recent lid geworden en wilde graag invallen bij de parel van RSG.

Nico hadden we ditmaal op bord 4 gezet om weer eens te winnen. In ronde 1 en 2 kreeg hij sterke tegenstanders op bord 1. Ditmaal een tegenstander waar tegen winst mogelijk was. Helaas kwam hij niet helemaal lekker uit de opening en vroeg aan mij of hij remise mocht nemen. Ik heb maar toestemming gegeven.

Daarna was ik aan de beurt op bord 3. Ik kwam ook niet goed uit de opening tegen een in het begin zeer snel spelende tegenstander. Op een gegeven moment kon ik me ontworstelen aan de druk en besloot toen maar gelijk remise aan te bieden. Hetgeen werd geaccepteerd.

Dree op bord 3 kon ook geen potten breken en kwam in een pot remisestelling terecht. Hij nam dus ook genoegen met remise.

3 min of meer laffe remises dus, doorspelen tot het gaatje was ook een optie geweest, maar het teambelang stond voorop. Iedereen rekende op Jan, die e500 meer had dan zijn tegenstander. Jan, serieus als altijd, was als laatste nog bezig tegen een hevig tegenspartelende tegenstander. Langzaam maar zeker werden de duimschroeven aangedraaid. In de eindfase combineerde Jan er lustig op los en trok de vis op het droge.

2 1/2  – 1 1/2. We doen weer bovenin mee.

Cappie