DKR Ronde 3

“Rating is ook maar een mening”. Deze stelling c.q. mening geponeerd door musicoloog en zekerheidje Cartens is helaas achterhaald. Nieuwe studies aan de hand van statistieken geven aan dat het ratingverschil duidelijk wordt tussen de 30ste en de 40ste zet. Ik heb het ook maar van horen zeggen maar het schijnt zo te zijn. Voor het volledige verhaal zie de site van sv KING en dan wel het verslag van J. Schouten van KING A tegen de PION A.

Was er vorige ronde nog sprake van enige smetjes op het blazoen van de “sterkere” spelers deze ronde was er zelfs sprake van grote slordigheden en zelfs ongeduld. Hr. Tikranian heeft alles mee in deze ronde. Kwam hij nog met een blauw oog weg tegen Hr. Goorden, nu speelde hij met zwart tegen Hr. van den Broek, het commentaar is van Hr. van den Broek zelf.

In dit specifieke geval gaat de bewering van Hr. Schouten niet op want wit geeft op bij de 30ste zet, ach een uitzondering op de regel?

Jammer was dat Hr. Jacobs zich veel te laat afmeldde en daardoor een reglementaire nul kreeg. Hr. De Hert stond tot de 30ste zet ongeveer gelijk en inderdaad hij gaat zitten prullen van de 31ste tot de 43ste zet. Alleen maar om de stelling van Schouten te onderbouwen.

Hr. Van Ginneken speelde met wit tegen zijn clubgenoot Hr. Oostvogels. Speelt met de volgende zet zwart erg in zijn kaart en haalt de 30ste zet niet eens, over statistieken gesproken.

Hr “Zekerheidje” Cartens verdient bonuspunten voor durf in de openingskeuze. Hij speelde tegen Hr. Naalden en er kwam een Koningsgambiet op het bord dat door zwart aangenomen werd. Hr. Naalden speelt de Schallop verdediging. Volgens hem hoef je dan niet veel te weten van de openingstheorie. De partij was kort maar hevig en Zekerheidje geeft op de 18de zet op, heb de statistieken erop nageslagen en de conclusie is dat men dan vroeg thuis kan zijn.

Hr. Höfer krijgt een kans maar benut hem niet en we kijken naar onderstaande stelling.

Voor de uitslagen van de overige partijen zie hiervoor een andere pull down van deze site. Dus laat het een les zijn voor iedereen met een lage rating, worden de 40 zetten gehaald dan kan men opgelucht adem halen en heeft men de Schouten regel weerlegd. Het is geen garantie voor de winst want daar zijn andere regels voor: goede zetten doen en begrip van de stelling.

Daarover de volgende ronde meer.