En de winnaars zijn… Team RSG.

Het Lot compenseert Team RSG voor de halve promotie van vorig jaar met een echte dit jaar. Alweer Kampioen, pas op, we raken er bijna aan verslaafd. Was Synergie de sleutel voor het Kampioenschap vorig jaar, dit jaar is het Kampioenschap te verklaren door de Logica.

Een korte sterkte, zwakte, analyse van de teams in de 6de klasse E: “Zij kennen van Hun winnen en als Hun van Hullie winnen dan kennen ook Zij van Ons winnen en dan kennen Zullie misschien wel weer van Hun winnen.” Duidelijk, geen touw aan vast te knopen.

Winst met grote cijfers en dan maar zien wat de concurrentie doet was het motto zaterdagmiddag in de “Veestallen”. Balbezit een overdreven idee? Taakuitvoering? Scorend vermogen, plezier en scherpte in het spel, dat hadden we nodig.

“Logica dicteert, een Cruyffiaanse wijsheid: “als wij de bal hebben en rondspelen ken de tegenpartij nooit scoren. Is, Logisch”. En Team RSG was heel veel aan de bal. Alleen kwam de bal in sommige wedstrijden niet over de middenlijn.

Voor de gelegenheid had de teamcaptain de opstelling aangepast. Pieter, omdat hij binnenkort 70 jaar wordt, aan bord 1. De man die het eerste punt in de zaterdagcompetitie voor Team RSG, nieuwe stijl, scoorde. Weten we het nog?

EGS 2 in de “Veestallen” zaterdag 7 oktober 2017, 15.42 uur, bord 8, NBSB 3a met wit 1-0. Ja, dezelfde man, die een heroïsche prestatie leverde door in een legendarische surfwedstrijd, in een bijna gewonnen positie, van zijn a pro pos werd gebracht door een dolfijn en daardoor een goede klassering kon vergeten. Vertrouwen of kanonnenvlees?

Enigszins verbaasd nam Team RSG al vrij vroeg kennis van de uitslag van de concurrenten. Het kan verkeren, zoals ooit iemand suggereerde. Met de tussenstand van 5 – 2 in het voordeel van Team RSG waren we kampioen. De bord 1 speler ploeterde voort en maakte knap remise.

Kampioen en terecht. Daar zijn zelfs de concurrenten het over eens.

 

Team RSG, veel succes en schaakplezier in de 5de klasse.

 

Een zeer trotse Teamcaptain.

One thought on “En de winnaars zijn… Team RSG.

  1. Ger IJzermans

    De competitieleider van de KNSB heeft RSG twee (2) matchpunten in mindering gebracht omdat een opgegeven speler geen twee (2) keer meegedaan heeft. RSG blijkt hierdoor geen kampioen te zijn geworden. Da’s een erg zware straf en verschrikkelijk zuur! Wellicht loont het om hier formeel bezwaar tegen te maken.