Intern (30-09-2019)

Arco-Ted: 0-1.

Arco offert een centrumpion voor beter spel en Ted maakte er langzaam een pion voordeel van. Ted kreeg een goede stelling met tegenspel, Arco maakte een foutje, verloor een kwaliteit en gaf op.

André-Pieter: ½-½.

Pieter ruilde onderweg veel stukken af, omdat dit voor zijn stelling beter uitkwam. Er ontstond een eindspel met allebei 7 pionnen, die allemaal muurvast stonden, geen doorkomen aan en vet remise.

Marvin-Jacques: 1-0.

Helaas heb ik hiervan geen verslag gekregen of gezien.

Frank S.-Hans: ½-½.

Een Sic. in evenwicht en na 2 lopers, 2 torens en 6 pionnen, die nog over waren, werd tot remise besloten.

Ben-Marc-: 0-1.

Ben startte naar eigen zeggen met een uitheemse variant van Pirc. Bij zet 21 produceerde Ben een echte misser en Marc maakte dit netjes af. Marc vond dit “wel een aardig potje Philidor” en zag, dat Ben “wat tochtige gaten creëerde rondom zijn koning”, die hij niet meer dicht kon houden.

Joey-Nico: 0-1.

Een Sic. in de laatste partij, het werd middernacht en het leek een remise te worden, maar Joey deed een mindere zet, met stukverlies.

Patrick-Leo: 1-0.

Beide spelers gingen vol in de aanval. De stukken vlogen van het bord. Leo probeerde een koningsaanval, die niet doorsloeg en Patrick zette met een overgebleven toren mat.

Al onze ICT-medewerkers zijn in Spanje aan het fietsen, vandaar, dat ik een overzichtje heb gemaakt van de huidige stand in ons ge- en misprezen Piet Keizer systeem. Sommige grote schakers zijn wat stuntelig gestart in deze nieuwe competitie,  vandaar dat ondergetekende zich nu tijdelijk mag verblijden in een tweede plaats op de nieuwe ranglijst. wees niet bezorgd, hij zal zich binnenkort weer snel voegen bij de wat lagere regionen, opdat hij zich weer kan kwijten aan zijn taak van ambassadeur voor de Veestallen!

Ted – 2.

Pieter – 1½.

Arco, Frank R., Marc, Marvin, Nico, Patrick:  1.

André, Frank S., Hans:  ½.

Ab, Ben, Eric, Frans J., Jacques, Joey, Leo, Rob, Ron:  0.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *