Intern (07-10-2019)

RON – JOEY:  ½-½.

Wit komt beter uit de opening, wint 2 pionnen, zwart wint er 1 terug en …….

MARC – ERIK:  1-0.

Damegambiet, wit kreeg een open h-lijn, zwart kwam 1 pion achter te staan en wit maakte dit mooi af.

HANS-ARCO:  ½-½.

Via Hollands komen de heren terecht in het Staunton gambiet. Hans stond goed, maar na Lf4 slechter. Arco antwoordt met Pd5 en het is meteen remise.

TED – MARVIN:  1-0.

Na een rustige opening kwam de partij al vroeg in een mooie stelling terecht. Na een blunder van zwart wint wit.

JACQUES – NICO:  1-0.

B3-f5, ook een Hollandse opzet. Zwart kreeg een kwetsbare pion op e6 en een slechte witveldige loper. Manoeuvreren, manoeuvreren, totdat wit de zwarte stelling binnendrong en enkele pionnen veroverde. Zwart kon nog wel een kwaliteit winnen, maar daarmee was de koek wel op.

LEO – ROB:  1-0.

Rob kreeg na een koningsgambiet een betere stelling, maar hij misrekende zich, toen hij een paard wilde ruilen tegen 2 pionnen. Hij kwam een pion achter. Daarna volgde een blunder en Leo won een loper. Hij domineerde verder de partij en had alleen nog wat moeite om de juiste matzet te vinden.

Een gezellig Hollands avondje was het, ook schaaktechnisch, alleen, het moet voortaan iets rustiger in de schaakzaal, want er zijn mensen, die echt veel last hebben van gekwetter over gespeelde partijen. Heb daar begrip voor. Graag voortaan je bord meenemen en in het café evalueren, dan is iedereen blij en vaart Ampie’s klandizie wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *