RSG C – Baronie D 2 – 2

In de voorbereiding van ons gevierde team op het nieuwe seizoen, kozen de spelers aan de hogere borden een afwijkende route ten opzichte van de cracks aan de lage borden. De ambitieuzen stroopten de internationale toernooien af in hun drang naar glorie en ratingpunten. De captain en lager personeel bereidden zich voor door intensief in de tuin te zitten, cocktailrecepten uit te wisselen, terwijl ook een kort fietstochtje niet werd geschuwd.
De opbrengst bleek gelijk uit te vallen. Tegen het D-team van De Baronie scoorden de bovenste twee borden samen een punt evenals de onderste twee. Eindstand 2-2 dus.

Uw correspondent toonde godzijdank geen vormbehoud, want dan hadden de stukken na 10 zetten weer in de doos gekund. In een gelijk opgaande partij deed zwart te snel enkele passieve zetten, waarna een aanval over de f-lijn de strijd besliste. Jacques volgde dit goede voorbeeld al snel. In een Dame-Indische partij behaalde hij eerste duurzaam ruimtevoordeel. In een eindspel van D/L, tegen D/P joeg hij de secuur spelend de koning met schaakjes alle kanten op en verschalkte vervolgens het paard. 2-0 voor RSG en een welverdiende pils voor Jacques.

Dat er een tegenpunt aan zat te komen was ook duidelijk: Captain Hans werd in een Morra-gambiet onmiddellijk klemgezet, verbruikte veel tijd, maar vond de uitweg niet en moest opgeven.
Nico leek echter de zege makkelijk binnen te gaan halen. Zijn partij deed denken aan zijn fraaiste prestaties in Brasschaat: langzaam overwicht opbouwen, strooien met dreigingen en deze keer niet teveel tijd verbruiken. In gewonnen stelling zocht hij desondanks iets te lang naar de mooiste matwending en toen bleek de 40e zet zich toch aan gene zijde van de tijdcontrole te bevinden. Auw!

Spijtig, maar met nog twee spelers achter de hand, die nu verhinderd waren in verband met het Keldertoernooi in Ruinerwold en schaken om harde dollars in Central Park,New York, zien wij de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Ben Cartens

One thought on “RSG C – Baronie D 2 – 2

  1. André

    Vanmiddag nog even uitrusten hier in de Wolden met een fietstochtje naar café de Kastelein in Ruinerwold. Morgen met een gerust hart de terugtocht aanvaarden want jullie hebben de naam RSG C weer op de kaart gezet. Ik heb de wereldkampioen dammen op de trein naar Rusland gezet en het gezin Van Wely uitgezwaaid dus mijn taak zit er hier op. Ook de heren Peeters, Bruijns en Van Elven zijn terug naar Roosendaal. Alleen nog even de kelder opruimen en de Moonsekte gedag zeggen dan kunnen jullie weer op mij rekenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.