Interne competitie

RSG – INTERNE COMPETITIE.
Met volle moed weer aan de slag, dit seizoen voor het eerst met een A- en B-groep, allebei 9 personen. Anish Giri kan zich op dit moment beroemen op een 7e plaats in de top 10 op de wereldranglijst, wij ietwat beperktere schakertjes kunnen dat ook doen, zij het op iets bescheidener wijze.
We hebben nu zelfs een “Nevencompetitie”, een soort “Open kampioenschap”. Geen mooie naam, wij zijn ook geen neven van elkaar en hier een goede sponsornaam in betrekken lijkt me geen slechte zaak.
Ook twee nieuwe leden gaven acte de présence: Pierre Bol, die helemaal uit Essen af komt reizen, en Bart van Oosterhout (de tweelingbroer van Jan). Een zware dobber voor de B-jongens, maar naar eigen zeggen “niet zo goed als Jan”. We zullen zien, zei de blinde. Afgelopen maandag speelden we al de tweede partij, met de A-groep stilletjes achter in de zaal, en de B-groep meteen vanaf 20.00 uur met luidruchtige bondgenoten Erdinger en Estaminet op de voorgrond.
De spannendste partijen leek die van Frank Rockx tegen Ben Cartens te worden, die Suus stevig partij gaf. Frank dacht een stuk te kunnen winnen, edoch vreesde mat te gaan op de achterste lijn, maar dat bleek achteraf niet het geval te zijn. Het werd remise.
Johan Goorden en Ted van Eck waren niet uit op een salonremise en gingen er vol tegenaan met met D4-Pf6 en een spannende Sämisch-variant. Ted had het later nog over een boek hierover en een rokende asbak (Donner-de Koning). In de rookruimte natuurlijk. Johan trok in het middenspel van leer met twee driftig trappelende paarden op weg naar winst van een pion, maar dit was niet genoeg en ondanks een slechte zet van Ted (La6) werd ook dit uiteindelijk remise.
André van de Laar en Nico Kloosterboer zwoegden ook aan een remise-partij, met twee zwaar gebogen ruggen over, zelfs bijna IN het schaakbord.
En aan het eind van de avond waren de meeste uitslagen wel voorspelbaar en gingen Ben en André op de fiets in de stromende regen naar huis.
Volgende week zal het weer spannend zijn. Schaken is altijd spannend.
Pieter de Nijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *