INTERN-RONDE 6 (17-11-014)

André van de Laar had vanavond geen tegenstander, maar kwam wel gezellig een potje DARTEN en haalde daarmee zijn huidige rating weer een stuk omhoog !

 

De remise A-schuivers waren vanavond weer flink op dreef en we zijn niet erg blij, dat die onfortuinlijke (?) Nico door  klok ging, anders hadden we wellicht weer 100 % remises gehad. “Draw-pee-draw, draw-pee-draw”.

Hans Ravestein-Frank Rockx: 1/2 – 1/2. Hans stond in het eindspel een stukje beter, maar of het genoeg was voor winst was de vraag, en Frank vond, “dat hij een kans op winst gemist had”. En ging dat nog even aan Hans laten zien.

Johan Goorden-Marvin Jacobs: 1/2 – 1/2. Marvin rukte in het eindspel op naar het front met twee verbonden vrijpionnen en daar stond aan het eind een zwarte dame tegen een witte toren en twee pionnen en op wonderbaarlijke wijze (+ geluk) wist Johan daar nog remise uit te slepen.

Er zijn veel vogels in onze club, en lucky Johan is er één van. De tweede Lucky vogel vanavond was Ron, al mogen we eigenlijk niet van geluk spreken, want dit is gewoon botte pech voor Nico, die hier niet mee zit, want:  “winnen of verliezen, een leuke pot is veel belangrijker”

Nico Kloosterboer-Ron Höfer: 0-1. Nico en Ron hadden hun bord vol in een gelijk middenspel, complex met 8 pionnen en praktisch alle stukken. En pionnen zijn snel, als ze eenmaal gaan lopen, beware, beware!  En dat deed Nico ook wel (vertel hem wat!), alleen die vermaledijde klok vergeet hij wel eens……. The clock is ticking, and for Anand, too! En voor Bart van Oosterhout in de B-poule tikte de klok ook te kort……….

In de B-groep worden niet vaak remises gespeeld:

Patrick Heynen-Bart van Oosterhout: 1-0. Bart ging ook door de klok, omdat hij dacht, dat hij tijd bij zou krijgen, maar dat was in deze spelmodus niet het geval. Wel moet bij deze overwinning van Patrick ook vermeld worden, dat Patrick uitstekend speelde tegen Bart en in het eindspel mooi gelijk stond.

Frans Jonkers-Joey Wattimena: 1-0. Frans speelde naar eigen zeggen “heel wild”, want hij moest na zijn partij ook nog gaan werken. Nou speelt Frans wel vaker wild, maar dit keer kwam hij met een uitstekend paardoffer, dat Joey niet kon nemen, want dan ging hij mat. Frans won met deze ingeving een toren, kon daarna ook nog een vervelende pion meepakken  en de kat was in de zak.

Pieter de Nijs-Pierre Bol: 1-0. Pierre en Pieter speelden een leuke pot en hadden allebei moeite om de stukken op het bord goed te zien: Pierre omdat zijn gezichtsvermogen een stuk minder is dan normaal, en Pieter, omdat hij zijn leesbril vergeten was (+4). Om elkaar te checken, lazen zij elkaar na elke zet de notatie hardop voor. Pierre maakte een beginnersfout in de opening en zette met een verkeerde loperzet zijn hele pionnen-centrum in een chronische wachtstand.

Op naar DKR 2!

Pieter de Nijs