INTERN-RONDE 7 (1-12-2014)

In ronde 7 werden vier partijen intern gespeeld en één nichten-wedstrijd.

In de A-groep speelden Ron en Hans, André en Ted.

Ron Höfer-Hans Ravestein: 1-0. De tweede winstpartij op rij voor Ron, die een goede partij speelde en in het eindspel 2 pionnen extra had veroverd. Hij raakte er een kwijt, maar kon uiteindelijk gemakkelijk met de a- of de h-pion freewheelen naar de overkant. Kiest u maar!

André van de Laar-Ted van Eck: 1/2-1/2. André kwam eerst niet zo geweldig uit de voorrondes, maar Ted maakte de fout geen paard te ruilen voor twee centrum-pionnen en in het eindspel stond André gewoon gewonnen. Edoch, het was heel technisch en gecompliceerd allemaal, derhalve bood André remise aan en Ted niet te flauw.

In de nichtencompetitie speelde Nico tegen Johan.

Nico Kloosterboer-Johan Goorden: 0-1. Nico verloor een kwaliteit (toren vs loper), Johan offerde een pion en die won hij weer terug door met mat te dreigen.

In de B-groep speelden Bart en Victor, Joey en Pieter.

Bart van Oosterhout-Victor van Oosterhout: 1-0. Dit familiair onderonsje met een Siciliaan eindigde in een overwinning voor de oudste van Oosterhout, maar het ging allemaal niet vanzelf. Victor dreigde mat te gaan “achter de paaltjes” en kon niet anders dan zich verdedigen, verloor een loper, maar had volgens analist Ted een loper kunnen winnen (Dxg5 en wint een stuk!), maar Victor speelde De2.

Joey Wattimena-Pieter de Nijs: 1-0. Tja, als Pieter verliest, verliest zijn rating-maatje Giri de volgende dag ook! Maar ja, die Kramnek is natuurlijk OOK vreselijk goed! Pieter kwam vreselijk slecht uit zijn opening, waar hij te veel vrijheid toestond aan een loper, die zich lekker in het voorgeborchte van de hel installeerde (Ld6) en Joey schoof enkele zetten later ook nog een pion aan tafel op e5, kassa. Die gewonnen loper-kwaliteit leverde hij  later weer netjes in, want 7 aanstormende zwarte pionnen waren iets te veel van het goede. Het mocht niet baten, Joey’s eindspel was gewonnen en dik verdiend. Giri en Fritz hadden hier na 101 zetten (!) nog remise van gemaakt, maar dan was Pieter al wel 13 keer in de fout gegaan. Quote Giri: “profylactische zetjes”. Betekent “voorbehoedend”. Ken ik niet.

Pieter de Nijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *