INTERN-INHALEN (22-12-2014)

De neven (-en nichten) competitie heet vanaf nu LBV-cup (Landelijke Belangen Vereniging) en binnen dit bestek werden twee partijen gespeeld door mensen, die “bij” zijn in de interne competitie. Alle andere partijen waren inhaalpartijen. Er kwamen ook een aantal goede spelers van de Pion partijen inhalen, een prima afspraak tussen de Pion en RSG, zodat alle partijen van beide verenigingen op tijd gespeeld kunnen zijn: kan men niet op maandag bij RSG, dan wel op vrijdag bij de Pion.

Hans Ravestein – Nico Kloosterboer: Rem.

Bart van Oosterhout – Pieter de Nijs: 0-1.

In de A-groep werden twee partijen gespeeld:

Ben Cartens – Johan Goorden: 0-1. Ben kreeg al gekscherend de nieuwe achternaam Carlstens vanwege zijn geweldige partij vorige week (DKR) tegen Erik Ruben, die al na 15 zetten opgaf, maar dit keer gaf Ben na uitwisseling van twee pionnen een paard weg en “geloofde het wel”. Dat heeft ook weinig zin tegen Johan, een paard minder.

Ron Höfer – Frank Rockx: 0-1. Onze CDA-coryfee langs de rand van de afgrond? Nou, nee. Het middenspel zag er nog heel aardig uit voor Ron met allebei een gelijke loper en wat pionnen, maar Frank eindigde toch met twee pionnen meer, die op hun gemak naar het einddoel kuierden.

In de B-groep werden drie partijen gespeeld:

Ger Ijzermans – Patrick Heynen: 1-0. Patrick zag van alles over het hoofd, was niet bij de les, maakte  “een paar schoonheidsfoutjes” en Ger ging met dubbele torens en dame in de aanval en zette schaakmat.

Rob Verbeek – Joey Wattimena: 0-1. Rob is druk doende met het goed ontwikkelen van zijn stukken en kreeg na zijn zelden betreden openingspad ook wat uitleg en bijles van Johan. Het zal beter worden, Rob, maar dat kost tijd.

Pierre Bol – Frans Jonkers: 0-1. Pierre speelde vanavond naar eigen zeggen “heel slecht” en Frans won gemakkelijk met zwart. Quote Frans: “Ik win altijd dik en verlies altijd dik!”.

Ook volgende week maandag, 29 december kunnen inhaalpartijen worden gespeeld. En met Cruijf wens ik jullie alvast prettige dagen toe:

“METTIE KERSTMUTS, DAN HEPPIE GOED WEER!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *