RSG A rolt Eindhoven vakkundig op!

Op de eerste maandag van het nieuwe jaar (5 januari 2015) moest RSG A tegen Eindhoven meteen vol aan de bak. Als teamcaptain van dit onvolprezen team speelde ik zelf een inhaalpartij voor de interne competitie van moedervereniging De Pion. Van het verloop heb ik niet erg veel meegekregen. Ik moet me om die reden beperken tot een korte samenvatting.

In De Veestallen werd Eindhoven, onder het genot van een hapje (met dank aan Marijke en John van Café De Veestallen) en een drankje, vakkundig opgerold door de onzen. Jordy en Ivo dwongen met uitmuntend spel hun opponenten spreekwoordelijk op de knietjes. Stefan en Alik konden vanwege deze voorsprong (2 – 0) volstaan met een remise en zo geschiedde.

DSC_9690

Man van de match was Alik, die verantwoordelijk was voor het tweede matchpunt en zich daarmee keurig herstelde van zijn enigszins tegenvallende prestaties in Kaatsheuvel. Vanaf nu weer vooruit kijken. Stefan moest met een pion minder in het eindspel flink zwoegen om de veilige thuishaven te bereiken, maar slaagde daar uiteindelijk met vlag en wimpel in. Tegen een opponent als de Fransman Sohier én met zwart een prima resultaat!

RSG A (2107) – Eindhoven (2130): 3 – 1
Stefan Colijn (2234) – Julien Sohier (2236): ½ – ½
Alik Tikranian (2173) – Jos Sutmuller (2170): ½ – ½
Jordy Schouten (2011) – Allessandro di Bucchianico (2085): 1 – 0
Ivo Kok (2008) – Jeroen van de Put (2030): 1 – 0

RSG A heeft de weg omhoog duidelijk weer gevonden. In de tussenstand van de hoofdklasse avondcompetitie van de NBSB vinden we RSG A na vier ronden zelfs terug op de tweede plaats. Slechts één matchpunt achter op De Stukkenjagers. Dat matchpunt zijn we overigens terecht verloren tegen Het Roze Kasteel.  De Stukkenjagers (Tilburg) treffen we overigens in de volgende ronde, op woensdag 28 januari 2015. Het zal er dan ongetwijfeld om spannen!!

Ger IJzermans
Teamcaptain RSG A

Voor u gelezen op de website van onze schaakvrienden in Eindhoven: “RSG uit.. (Altijd lastig:)   RSG A  –  Eindhoven A  werd  3 – 1 voor Roosendaal. Julien en Jos hielden het nog remise, maar Alessandro en Jeroen moesten met minder genoegen nemen.”.

One thought on “RSG A rolt Eindhoven vakkundig op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *