RSG C in topvorm!

Dat halfje is een lelijke smet op ons blazoen, maar vooruit, 3½  – ½  kan er zeker mee door. De rondrit in een open landauer kan worden besteld, burgemeester en schepenen zijn gereserveerd, de komst van Maxima is nog onzeker.

Gewoontegetrouw ging onze vierdebordspeler voor in de zegetocht. Een volledig incorrect schijnoffer op de 8e zet leverde twee pionnen op en die buit werd meegenomen naar een gewonnen eindspel. Suus belandde aan het eerste bord in een wel zeer gesloten Siciliaan, waar zijn tegenstander dreigingen leek te hebben langs de h-lijn, maar uiteindelijk niets beters wist te verzinnen dan eeuwig schaak. Nico speelde ook aan het eerste bord, maar bij een belendend team – en in een andere tijdzone?

Onze teamcaptain Hans zag kans om -naast zijn vele administratieve en leidinggevende taken- goed uit een gecompliceerde opening te komen. Zijn tegenstander was zo vriendelijk een cruciale pion in de aanbieding te doen, waarna de stelling ineenzeeg gelijk een hangmattoerist in Mexico. André speelde een regelmatige partij. Een gerichte aanval op de zwarte damevleugel liet de tegenstander machteloos, waarna het gezelschap op het gereedstaande feestbuffet aanviel. Hoeven is gewaarschuwd…

RSG C – UNK A: 3½ – ½    
Suus Rockx – Rob Andrea: ½ – ½
André van de Laar – Jan Nodelijk: 1 – 0
Hans Ravestein – Bert van de Merwe: 1 – 0
Ben Cartens – Henk Sinke: 1 – 0

De suggestie dat het vierde bord ontruimd dient te worden ten faveure van zekerheden op het eerste bord dient afgedaan te worden als dronkemansgelal.

Uw zekerheidje