Zwaar verlies RSG D

Op maandag 5 januari 2015 speelde het D-team in De Veestallen tegen De Drie Torens C uit Tilburg. Met een gemiddeld verschil in rating van maar liefst 315 elo-punten per bord een zware missie!

Ook deze match weer afmeldingen. Gelukkig kon er ook dit keer weer een beroep gedaan worden op schaakgenoot Nico Kloosterboer uit het C-team. De partij van Nico (zwart) was een strijd om het centrum waar dan ook heel de partij zich afspeelde. Nico had veel bedenktijd nodig en ging  uiteindelijk door zijn vlag heen. Debutant Bart van Oosterhout speelde een passieve partij met wit, waardoor hij zijn tegenstander de mogelijkheid gaf met een torenoffer de stelling open te breken met dameverlies en opgave van de partij als gevolg.

Joey Wattimena (zwart) kwam niet goed uit zijn opening wat hem een pion koste. Daardoor loop je dan heel de partij achter de feiten aan. In het eindspel maakt die pion minder vervolgens het verschil. Joey moest de winst aan zijn tegenstander laten. Leuk is anders.

DSC_9710

Pieter de Nijs

Dan Pieter de Nijs; zelden een partij gezien waar de strijd zich zo afspeelde op de Damevleugel. Wat een gevecht! Pieter (wit) weet tegen Paul van Duijnhoven (1637) uiteindelijk de eer te reden van het D-team met een knappe remise. Chapeau!

Op naar de volgende externe in Made tegen ’t Paardje A op dinsdag 27 januari 2015.

RSG D (1313) – De Drie Torens C (1628):  ½ – 3½
Nico Kloosterboer (1601) – Eric van Dongen (1835): 0 – 1
Bart van Oosterhout – Frank Vennix (1502): 0 – 1
Joey Wattimena (1285) – Andries Hohner (1538): 0 – 1
Pieter de Nijs (1053) – Paul van Duijnhoven (1637): ½ – ½

Ron Höfer
Teamcaptain RSG D

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *