Intern: 12 januari 2015

In de A-groep werden drie partijen gespeeld:

Marvin Jacobs-Frank Rockx: 0-1.

Marvin speelde in een Siciliaanse openig al heel snel a3 (?) en gaf Suus alle tijd om al zijn stukken goed te ontwikkelen. Gedegen veegde hij Marvin van het bord en het was vrij snel gebeurd. “De leuke potjes”, zei Suus.

Johan Goorden-André van de Laar: 1/2-1/2.

Dit werd ook een korte, nog kortere partij, met André een extra pion en een slechte koning op f7.

Nico Kloosterboer-Ben Cartens: 1/2-1/2.

Dit was duidelijk de spannendste partij van de avond, volgens de heren “très compliqué”, “een waanzinnige partij!”,  “een partij van Tata-kwaliteit!”. De heren waren zeer vereerd met hun beider kunne. Met een eindspel van toren tegen paard/loper en een zwarte vrijpion, een stelling, die nog wel even kan duren bood onze tijdrover Nico met nog 3 minuten op de klok remise aan.

In de B-groep werden twee partijen gespeeld:

Patrick Heijnen-Joey Wattimena: 1-0.

Joey pleegde een lange rokade, maar Patrick’s aanval sloeg door met een aanval (dame en toren) op de a-lijn. Prima van Patrick, die aan een opgaande lijn bezig is.

Pieter de Nijs-Bart van Oosterhout: 1/2-1/2.

Pieter speelde slapend de eerste tien zetten (overgeconcentreerd?) en kwam er toen achter, dat hij een paard had weggegeven in ruil voor een pion. En toen dat paard eenmaal in de gang stond, was het hangen en wurgen richting een beetje gecompliceerd eindspel, dat Bart toch als remise accepteerde. “Ik promoveer toch”, zei hij.

Dat bracht de B-stand op drie promovendi, namelijk Bart, Ger en Pieter, met alledrie 6 punten. Hoe gaat dit verder? De derde hond, die er met het been vandoor gaat? Zoals u weet, en lees het anders maar eens na in Wistiepedia, wordt 666 in de wiskunde een “overvloedig” getal genoemd. Nou, dat kun je wel zeggen: “Three is a crowd!” En in de openbaring van Johannes betekent 666 het Beest, de Anti-Christ. En bent u verkouden:  666 is ook de naam van een hoestdrank.

2 thoughts on “Intern: 12 januari 2015

  1. Ger IJzermans

    Een van de omschrijvingen van de paus die door de Rooms-katholieke kerk werd gebruikt was (in het Latijn, de officiële taal van deze kerk) VICARIVS FILII DEI (“Plaatsvervanger van de Zoon van God”). In de Latijnse gematria (de Romeinse cijfers) is de waarde van deze omschrijving (letters zonder waarde weggelaten): 5 (V) + 1 (I) + 100 (C) + 1 (I) + 5 (V) + 1 (I) + 50 (L) + 1 (I) + 1(I) + 500 (D) + 1 (I) = 666.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *