Intern: 2 februari 2015

Er werden nog twee competitie-partijen gespeeld, in zowel A- als B-groep.

In de A-groep: Ben Cartens-Ron Hofer: 0-1.

Als Ben remise had gespeeld, was hij in de A-groep gebleven, maar naar eigen zeggen achteraf was het “in de B-groep ook leuk”. In deze Spaanse knaller van de avond ging het lange tijd gelijk op, maar in het eindspel overzag Ben, dat Ron op twee fronten met dame schaak kon geven, moest een loper offeren en einde verhaal.

In de B-groep: Pierre Bol-Patrick Heijnen: 0-1.

In de A-groep zijn Johan Goorden en Ted van Eck gedeeld eerste geworden, ze hebben alle partijen met exact dezelfde uitslag gespeeld, zowel remises als gewonnen partijen. Het lijken wel KLOONS ! (of spel ik dit verkeerd?).

LBV-cup:

Pieter de Nijs-Nico Kloosterboer: 0-1. Wrijf het er maar in, Nico: “Prettige kennismaking met de A-groep, Pieter!”.

Johan Goorden-Bart van Oosterhout:1-0. Hetzelfde verhaal.

Jacques Smits-Ted van Eck: 1-1. Twee partijtjes gespeeld. Onze nieuwkomer laat zich al gelden.

Rob Verbeek-Victor van Oosterhout: 1-1. Ook twee partijtjes. Rob gaat vooruit. Bij een partij had Rob maar liefst 3 pionnen meer, toen Victor pardoes voor de tweede keer wilde gaan rocheren (nu lang), maar Rob wees hem fijntjes op deze “oversight”, edoch, Rob blunderde deze winst helemaal weg, maar dat had duidelijk met de klok te maken.

Joey Wattimena-Hans Ravestein speelden twee remises.

2 thoughts on “Intern: 2 februari 2015

  1. Ger IJzermans

    De winterkampioen in de B-groep is Bart van Oosterhout. Proficiat! De vraag is echter wie wordt de winterkampioen in de A-groep, Ted van Eck of Johan Goorden? De SB is ogenschijnlijk exact gelijk. Of dat ook het geval is met de progressieve score (PS), als 3e tie-break, is niet duidelijk. Wellicht is dit meer iets voor een deskundige. Er kan echter maar één winterkampioen in de A-groep zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *