RSG-D externe crash!

Tja, onze 1e-border Ted van Eck had deze maandag in het geheim al de hele dag 7 partijen zitten oefenen op een toernooitje in Dordrecht, dit alles om ’s avonds natuurlijk glorieus uit te blinken (?), de schaakgoden besloten anders en dat lot trof ook het 2e en 3e bord:

Thuis tegen DSC-C:
Ted van Eck-Dick Carol: 0-1
Bart van Oosterhout-Jan Haast: 0-1
Joey Wattimena-Ronald Mahieu: 0-1
Pieter de Nijs-Eddy Jongenelen: 1-0

Vaker zie ik meer omgekeerde uitslagen dan de hier bovenstaande en willen we niet als allerlaatste eindigen in deze competitie, waarin je gelukkig niet kunt degraderen (hihi) zullen we voor de volgende wedstrijd wellicht wat zwaardere jongens moeten laten aanrukken, om te schaken uiteraard.

Ted speelde in zijn bijna-eindspel een verkeerde paardzet, het paardje werd gepend door een toren, de tegenstander bracht nog een paardje in stelling en klaar was Dick.

Bart speelde degelijk, maar iets te traag en passief en we wachten op wat meer creatief vuurwerk, Bart!

Joey verloor in de opening al een pion, het werden er 2 en Joey werd degelijk van het bord gespeeld. Jammer.

Pieter had het volop naar zijn zin in een spannende, open partij, kon in zet 13 al een vork geven met g4 (dan maar geen poortje!), want Eddy had paard of loper in de aanbieding. Eddy ruilde de loper in voor een pion en in het eindspel dacht Eddy Pieter’s dame te kunnen verschalken met zijn toren, maar in plaats daarvan ging ondergetekende met zijn tweede loper aan de haal. Einde verhaal.

The D-team is definitely not the A-team (yet)!

Flink in de middenmoot meedraaien is er nog niet bij.

One thought on “RSG-D externe crash!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *