RSG C wint van Baronie D met 2½ – 1½!

De voortekenen wezen op een heftige strijd. Onze non-playing teamcaptain had zich op  voorhand al van de modernste medische hulpmiddelen voorzien. Hij hield rekening met een aanslag op het cardiovasculair systeem – toch al een dingetje in ons team, tegenwoordig. Suus toonde voorbeeldige teamspirit door aanwezig te zijn voor het doorgeven van de rondetijden en sponsjes.

Alle partijen waren fel bevochten, om 23.30 uur waren er nog amper stukken van de borden. De captain hield toen rekening met een 1-3 uitslag. Zijn metertjes gloeiden zachtjes op. Ons team trad aan met een nieuwe ster aan het derde bord. Alleen de eerste paar zetten waren daar vredig, daarna vlogen beide spelers elkaar naar de keel. Bepaald geen simpele partij, Jacques bezweek uiteindelijk aan de voortdurende druk. Nico tartte aan het tweede bord alle wetten van de menselijke logica door zijn tegenstander door de klok heen te spelen. Het moet een glorierijke ervaring geweest zijn om met een achteloos tikje op de klok het punt te incasseren.

Uw zekerheidje  werd met een ernstige lacune in zijn openingsrepertoire geconfronteerd, maar wist met een eigenlijk vrij doorzichtige schwindel een stuk tegen een pion te winnen. Geheel volgens de natuurlijke loop der dingen werd dit voordeel niet uitgebouwd, maar laveerde de stelling geleidelijk naar stuk tegen vier pionnen. Wederom volgens de natuurlijke loop der dingen werd dit remise. Volgens  Fritz ging het van +2 naar – 14, maar dat zal wel een systeemfoutje zijn. Daarmee kwamen we op een fraai gelijkspel en André leek gelijk te staan. André had de felle onderlinge concurrentiestrijd om het eerste bord weer in zijn voordeel beslist en ging naar eigen zeggen vooral om te keepen.

Terwijl in het café de polonaise al werd ingezet – een gelijkspel is niet mis tegen dit team – bereikte ons het heuglijke nieuws: De rookontwikkeling uit de bloeddrukmeters van de captain was door de emoties zodanig geweest, dat de tegenstander van André het bord niet meer zag, mat miste en onverhoeds gevloerd werd. Kijk, zo zien we het graag! 2½ – 1½ .

INDIVIDUELE UITSLAGEN
André van de Laar (1588) – Chiel von Meijenfeldt (1694): 1 – 0
Nico Kloosterboer (1658) – Hans Korsse (1650): 1 – 0
Jacques Smits (1655) – Willem Boogert (1659): 0 – 1
Ben Cartens (1379) – Joop Lengkeek (1551): 1/2 – 1/2

Met het oog op de aanstaande huldigingen zullen op verzoek van het Koninklijk Huis alle fonteinen bijtijds uit Roosendaal verwijderd worden.

Zekerheidje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *