Intern: 30 maart 2015

Zo te zien al een hoop schakers op Paas-reces en/of is er al een lichte voorjaars- annex schaakmoeheid ingetreden?

A-groep:

Johan Goorden-Nico Kloosterboer: 1-0?

Tenminste, dat neem ik aan, want Nico verloor een toren in het eindspel en behalve met Johan was hij ook weer aan het vechten met nog 5 minuten op de klok.

B-groep:

Hier zijn 3 partijen gespeeld: deze jongens zijn niet zo bezig met Paaseieren zoeken, moegestreden voorjaarskuurtjes e.d.

Victor van Oosterhout-Patrick Heijnen: 0-1.

Victor had na de 5 eerste zetten al dame-h5 met schaak kunnen spelen, gewonnen spel, maar hij verzuimde dit. Patrick had in het eindspel een pion meer, breidde zijn voorsprong met druk van twee torens steeds verder uit, gaf nog wel een loper weg, maar won met twee pionnen meer.

Pieter de Nijs-Rob Verbeek: 1-0.

Rob ging in 19 zetten van het bord en de voornaamste redenen waren, dat hij een paard op a5 parkeerde en even later nog een loper op h4, die ook geen enkele functie had. Dat waren al twee lichte stukken buiten spel. En toen ging het snel. Op tijd rokeren, Rob.

Hans Ravestein-Pierre Bol: 1-0.

Pierre gaat wel beter spelen, maar ging toch het eindspel in met 4 tegen 7 pionnen en kreeg toen nog een leuke paard-vork op koning en toren en de rest kun je onze promovendus wel toevertrouwen. Pierre speelde naar eigen zeggen een leuke partij en heeft veel bijgeleerd.