Intern: 23 maart 2015

A-groep:

Jacques Smits-Johan Goorden: 0-1.

Het enige, dat ik hoorde over deze partij, is dat Jacques voortaan beter op zijn dames moet passen!

André van de Laar-Ron Hofer: 1-0.

Uiteraard gaf André een zeer uitgebreid verslag over zijn gewonnen partij in het café, en gelukkig konden we hiervan ook wat flarden meepikken in de zaal.

Frank Rockx-Ted van Eck: 0-1.

Dit was een zinderend spannende partij met in het eindspel 2 dames, allebei 3 pionnen en topper Ted met een zwarte toren tegen CDA-man Suus met een wit paard. Uiteindelijk verloor Suus, smeet zijn notitieboekje door het café en baste: “als ik ooit van Ted had kunnen winnen, was het nu wel!”. Het moge duidelijk zijn, Suus is weer helemaal de oude.

Bart van Oosterhout-Nico Kloosterboer: 1/2-1/2.

Bart speelde weer een prima partij tegen Nico, stond naar eigen zeggen veel slechter in het middenspel, maar kwam met een verrassende combinatie een pion voor in het eindspel, waarop tot remise werd besloten. Twee uit drie, slechts weinigen gaan je voor, Bart.

B-groep:

Alle zwarten hebben gewonnen!

Pierre Bol-Pieter de Nijs: 0-1.

Pieter geeft twee pionnen weg en wint een loper, waarop beiden er lekker lang over hebben gedaan om het spelletje uit te spelen. Pierre, je gaat vooruit!

Rob Verbeek-Frans Jonkers: 0-1.

Uw redacteur zat tussen twee partijen, waar zo al een heel A-4tje  over geschreven had kunnen worden. Op dit bord werd de eerste pion pas geruild, toen bij Joey en Patrick reeds alle lichte stukken van het bord waren verdwenen. Frans geeft schaak met zijn dame, roept triomfantelijk “Schaak!” naar Rob en Rob slaat vervolgens lachend die dame met zijn paard en kondigt al een later feestje aan in het café. Frans biedt meteen remise aan, waarop wijselijk niet wordt ingegaan. Later geeft Frans weer schaak, wint een paard en gaat de eindstrijd in met 5 pionnen en een paard tegen 2 pionnen en een loper. Winst voor zwart, Rob heeft het weggegeven.

Joey Wattimena-Patrick Heynen: 0-1.

De stukken vlogen van het bord hier, binnen 20 minuten alle lichte stukken van het bord. Vijf minuten later hadden beide spelers nog één toren, het ging hard, jongens, was dit een snelschaak-partijtje ?   Hop, weer 2 pionnetjes geruild, uw redacteur kijkt 5 minuten niet en Patrick staat met 1 pion méér in een gewonnen eindspel en speelt het prima uit. Patrick deelt nu al de eerste plaats met de twee u welbekende promovendi Ben-Hans.

LBV-cup:

Marvin Jacobs-Hans Ravestein: 1-0.

Meer uitslagen heb ik niet.