Intern: 16 maart 2015

A-groep:

Johan Goorden-Bart van Oosterhout: 0-1.

Bart ging er na zijn kort DKR-avontuur vorige week ietwat voorzichtiger, maar gedegen tegenaan, en zowaar gaf hij in het gevorderd middenspel 2 paarden weg en won daarmee Johans dame. Toen had Johan er geen zin meer in en gaf op.

Ted van Eck-André van de Laar: 1-0.

Ted, onze simultaangever, die morgen bij Eeuwig Schaak bewonderd kan worden, speelde een sterke opening en offerde een pion, die absoluut niet aangenomen mocht worden. André deed dat wel en ging resoluut van het bord.

Ron Hofer-Jacques Smits: 1-0.

Ron speelde een geweldige partij tegen Jacques, die het eindspel begon met twee ijzersterke lopers en een toren, Ron twee torens, een paard en een plus-pion, die op de A-lijn naar de overkant dreigde te trippelen. Zeer spannende partij, maar Jacques ging “door de klok” en bleek erg verrast door het interne  tijdschema.

B-groep:

Ben Cartens-Rob Verbeek: 1-0.

Rob moedigde Pieter voor aanvang van de competitie al aan zeer mededogend te zijn “met die gedegradeerde A-groep-mannen, want als wij ze verslaan stoppen ze er natuurlijk onmiddellijk mee!”. Die jongens willen dolgraag terug naar de A-groep en dat lukte vandaag wonderwel.

Pieter de Nijs-Hans Ravestein: 0-1.

Pieter gaf ook gehoor aan dit verzoek door te proberen een gevaarlijke open Siciliaan nog wat agressiever te spelen en zat al na de dertiende zet met de gebakken peren, nl. een paard minder en een pion meer en de eindstelling onvruchtbaar. Ook hij gaf op.

LBV-cup:

Nico Kloosterboer-Martijn Verbeek: 1-0.

Nico speelde een uitgekookte partij tegen Martijn en bracht bijna in het eindspel een “lichtekooi” in stelling, die Martijn gretig verorberde, maar deze lichtekooi (een pion) kostte hem zijn dame. Na het verorberen van de lichtekooi kwam opeens een enigszins verborgen loper uit Nico’s leger te voorschijn, gedekt door zijn dame, gaf schaak met een penning op de zwarte dame en vaarwel, game over!

Patrick Heijnen-Pierre Bol: 1-0.

One thought on “Intern: 16 maart 2015

  1. Ger IJzermans

    Jammer dat het speeltempo in de interne competitie bij nieuwkomer Smits onbekend is. Het is immers altijd vervelend een partij op tijd te verliezen, vooral als je in de veronderstelling bent dat je nog recht hebt op een extra bedenktijd van een kwartier of een half uur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *