Rochade A – RSG B

Op donderdag 16 april, nam RSG B het op tegen Rochade A in Tilburg. De winnaar van de match zou tevens kampioen in de klasse worden. Spanning alom dus.
Eenmaal bezig leek Frank al snel slechter te staan. Zijn tegenstander wist het echter niet af te maken en liet Frank zelfs een aanval opzetten en na een laatste slechtere zet, kon Frank het als nog afmaken.
We kwamen dus voor, konden we dan kampioen worden? Marc kwam in eindspel met paard en loper en een aantal pionnen. Hij probeerde een doorbraak te forceren met een stukoffer. Maar dit bleek te veel. Het werd gelijk.
Joris was bezig met een solide partij, maar op zet 30 had hij nog maar enkele minuten over. Hij kon geen winst vinden en zijn tegenstander probeerde dat ook niet. Remise was het gevolg.
Dat betekende dat Erik het kampioenschap kon binnenhalen. Hij wist een pion te winnen en daarmee een vrijpion te hebben. Maar was dat voldoende? Ook hier begon de klok mee te spelen. De tegenstander van Erik probeerde met eeuwig schaak remise af te dwingen. Toen Erik uit de schaakjes was, had hij te weinig tijd om de winst binnen te halen en werd remise overeengekomen.

Dat betekent een einduitslag van 2-2. Geen kampioenschap dus.
Jan Douwes (1966) Marc Naalden (1951) 1-0
Rick Zegveld (1942) Erik van Elven (1902) 1/2-1/2
Ben Zegveld (1741) Frank Lambregts (1809) 0-1
Mark van Bijsterveldt (1682) Joris Kok (1619) 1/2-1/2

Frank Lambregts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *