Intern: 18 mei 2015

A-GROEP:

RON HÖFER-BART VAN OOSTERHOUT:  1/2-1/2.

Na een zeer gelijk opgaande aanvalsstelling won Bart in het middenspel wel een kwaliteit (toren tegen paard), maar het eindspel was moeilijk en uiteindelijk bood Bart remise aan en dat vond Ron prima, want hij moest weer gaan werken.

JACQUES SMITS-MARVIN JACOBS:  0-1.

Met allebei dame en loper in het eindspel en 7 zwarte tegen 6 witte pionnen en een moeilijke stand, moest Jacques uiteindelijk het hoofd buigen voor een promoverende plus-pion van Marvin. Tenminste, dat denk ik, want ik heb het laatste stukje niet meer gezien.

FRANK ROCKX-JOHAN GOORDEN: 1-0.

Johan verloor in de opening een vitale, zelfs cruciale pion en gaf na pakweg 13 zetten ongemotiveerd op. Naar eigen zeggen heeft Johan “het eventjes gehad” met het schaken en wij hopen, dat het volgend seizoen weer beter zal gaan.

B-GROEP:

PIETER DE NIJS- JOEY WATTIMENA: 1-0.

Al bij de 4e zet kon Joey het aanbod van een giftige e5-pion niet weerstaan, sloeg die met zijn paard en Pieter gaf schaak met dame en daarna was paardje pleite. De rest van de partij was een moeizame zoektocht voor Joey om met zijn pionnen-leger kansen te scheppen, maar dat lukte niet.

PIERRE BOL-ROB VERBEEK: 0-1.

Rob won zijn eerste interne partij van dit seizoen, bravo, Rob! Pierre gaf in het middenspel een paard weg, maar kwam in het eindspel nog gevaarlijk goed te staan en had wellicht met twee gedubbelde torens en een agressieve dame op h6 nog kunnen winnen. Het heeft niet zo mogen zijn, want Pierre gaf die dame weg!

LBV-CUP:

VICTOR VAN OOSTERHOUT-PATRICK HEIJNEN: 3-1.

HANS RAVESTEIN-NICO KLOOSTERBOER: 1/2-1/2.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.