Intern (1-06-2015)

Nog slechts twee partijen te gaan!

Gespeelde partijen gisteravond:

A-GROEP:

Marvin Jacobs-André van de Laar: 1-0.

Ook weer een spannende partij en halverwege vond Marvin zelf, dat hij “de laatste tijd maar heel erg matjes (?) speelde”, maar toen André in het eindspel een stuk offerde voor een mat-aanval, sloeg dit niet door, verloor André de partij en riep hij wanhopig uit tegen Marvin: “Goh, jij bent ook een kat met 9 levens!”

Bart van Oosterhout-Jacques Smits: 0-1.

Tegen Bart met geopereerde vinger, die ook moeite had met notatie van zetten speelde Jacques zoals gewoonlijk een stugge partij, het werd van dik hout zaagt men planken, maar in het eindspel kreeg Jacques een doorslaande konings-aanval.

Nico Kloosterboer-Ron Höfer: 1-0.

Beide heren kwamen in het eindspel in tijdnood, maar Ron stond beter. Helaas gaf hij zijn toren weg en Nico was blij, dat hij won “na al die halfjes”.

De stand is heel dubieus en spannend in de A-groep, het ligt allemaal dicht bij elkaar en ook gierende zenuwen hier en daar. Promoveren gaat niet, maar degraderen veel sneller.

B-GROEP:

Patrick Heijnen-Pieter de Nijs: 0-1.

Patrick was behoorlijk op dreef vanavond, in het middenspel begon het op remise te lijken, en in het eindspel met allebei paard, toren en 5 pionnen werd het vreselijk spannend, maar toen Pieter schaak kon geven met een door paard gedekte toren en een vrijpion, die bezig was de Middellandse zee over te zwemmen, was Italië binnen bereik.

Ben Cartens-Frans Jonkers: 0-1.

Frans speelde weer een wereldpartij, won eerst een loper, ging wel het eindspel in met 5 tegen 7 pionnen, maar zette wits koning op werkelijk schitterende wijze mat in een combinatie van toren, loper en pion.

Ook in de B-groep wordt het heel spannend, want wie nu de tweede promovendus-plaats gaat bemachtigen is nog maar de vraag: Ben, Pieter, of ?.