Intern (8-6-2015)

A-GROEP:

Johan Goorden-Ted van Eck:  1/2-1/2.

Een ongelooflijke combinatie-partij, “de computer zou op tilt slaan”, zei Johan. Volgens de beide protagonisten een theoretisch-thematische partij. Johan offerde een paard tegen een pion, Ted moest later gedwongen “resetten” en in een gelijke stand werd alles afgeruild. Ben je benieuwd, zie diagram.

Jacques Smits-Nico Kloosterboer:  0-1.

“Die gaan tot het gaatje”, werd in de wandelgangen gefluisterd. Jacques een pion voor en een betere stelling, Nico al remise aangeboden, maar Jacques gaf naar eigen zeggen “misschien wel voor de zesde keer dit jaar” zijn dame weg aan een paard, foetsie de winst en Nico blij.

André van de Laar-Bart van Oosterhout: 1-0.

Bart kwam een pion voor, was daarna veel te passief, André kwam geslepen op alle fronten beter te staan en kreeg meer dan genoeg compensatie.

B-GROEP:

Pieter de Nijs-Ben Cartens: 1-0.

Ben raakte al vóór het echte middenspel een paard kwijt, omdat hij dacht een pion te kunnen winnen. Die won hij ook, maar het paardje was pleite en de rest van de partij was voor Pieter stug doorspelen en geen gekke dingen doen. Is dat het recept om te gaan promoveren?

Hans Ravestein-Patrick Heijnen: 1-0.

Patrick had afgelopen weekend in Utrecht op een toernooi 5 partijen gespeeld en “het was helemaal op, ik zag niks meer, heb toch een prachtige partij gespeeld, maar kansloos verloren”.

Pierre Bol-Joey Wattimena: 0-1.

Joey heeft ook weer eens gewonnen, gelukkig en hopelijk komt hij nu weer in een goede flow, maar dat zal voor het volgend schaakseizoen zijn. Pierre voelde zich in deze partij “opgejaagd, in het nauw gedreven en mijn stukken waren werkeloos”.