RSG C Kansloos?!

Baronie A – RSG C

Op dinsdag 11 november speelde RSG C tegen Baronie C. In de auto op weg naar Breda werd al gesproken over een kansloze missie tegen Baronie A, aangezien RSG B met toch een hogere rating ook al had verloren van dat team. Met de in vorm zijnde Johan op het eerste bord zaten we toch wel aan een succesje te denken. Aangezien je bij Baronie 2 aan 2 zit zijn als je op bord 4 speelt de partijen van 1 en 2 moeilijk te volgen maar wat ik mee kreeg had Johan een aardige partij op het bord gekregen zelfs een pion voor in het middenspel. Echter toen ik Johan met een gezicht als een oorwurm door de speelzaal zag paraderen snakkend naar een sigaartje hoefde ik eigenlijk de uitslag niet meer te vragen 0-1

Martijn toch een beetje het zekerheidje van het huidige C team speelde weer als vanouds een gedegen partij, wat ik er van gezien heb is dat er niet echt winstkansen in zaten voor beide spelers bij het tot stand komen van de remise stond er dan ook een stelling op het bord waar een computer nog een avond voor nodig zou hebben om tot enige winstkansen te komen terechte remise.

Dan Marvin was op eigen gelegenheid naar Breda gekomen en had dus niets mee gekregen van de kansloze missie. Speelde gewoon zijn eigen spel, leek wat slechter uit zijn opening te komen, maar Marvin had alles goed doorgerekend.  Kwam met een klein voordeeldeeltje in het middenspel wat uiteindelijk resulteerde in een knappe terechte remise.

Dan nog de Voorzitter van RSG op het 4e bord met zwart. Speelde een gedegen partij tegen een tegenstander met handen als kolenschoppen waar je maar beter op het bord van zou moeten kunnen winnen. Deze partij ging vrij lang gelijkwaardig op en aangezien de aanval de beste verdediging is besloot de Vz toch wat spel te forceren wat resulteerde in een vrij pion maar verder dan e3 kwam de pion dan ook niet. Zoals gebruikelijk zat de Vz dan ook weer als laatste nog zwaar te denken wat resulteerde dat hij op 34e zet door zijn klok ging in toch wel een verloren stelling 0-1……

T De Baronie A 1800 RSG C 1651 3 1 di 10 nov
1. Willem van der Linden 1899 Johan Goorden 1776 1 0
2. Jasper Willeboordse 1820 Martijn Verbeek 1779 ½ ½
3. Bouke Jansma 1751 Marvin Jacobs 1578 ½ ½
4. Jan Sulman 1732 Ron Höfer 1471 1 0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.