RSG B – De Stukkenjagers D: Evenwichtige 2-2

RSG B mocht maandag 30 november De Stukkenjagers D ontvangen. Zij waren op dat moment medekoploper in de klasse A1. RSG B staat onderaan de middenmoot en daar moet verandering komen. Kans dus omdat tegen de koploper te doen.

Het ging echter al vroeg mis op het eerste bord waar Marc Naalden met zwart het opnam tegen Reinier Jaquet. In de opening verloor Marc een stuk, even leek het erop dat hij genoeg aanval ervoor terug kreeg, maar Reinier wist dit te verdedigen. Ondertussen was er echter al een andere partij klaar.

Op bord drie nam Frank Lambregts het op tegen Lex Karstens. Frank was enigszins ontevreden over de opening maar wist er wel doorheen te komen. Na dameafruil, had Lex het verkeerde plan opgevat waardoor Frank een pion wist te winnen. Even later kon Frank met een truc een stuk winnen, zo stond het 1-0 en blijft hiermee topscoorder in de klasse A1! Marc had vervolgens geen kans meer na een poging om alles af te ruilen en dus werd de stand 1-1. Alles kon nog.

Op bord twee speelde Erik van Elven tegen Bob Bishoen. Afhankelijk leek het allemaal in evenwicht, maar Erik onderschatte een oversteek van de dame van de a-lijn naar de h-lijn. Daar gingen een aantal pionnen verloren, en was het lastig te keepen. Even later stonden we achter met 1-2.

Joris Kok speelde tegen Jan Otten. Hij moest winnen om een matchpunt zeker te stellen. Hij ging op een koningsaanval spelen en Jan achtte zich genoodzaakt een toren tegen een loper te geven. Niet veel later werd het 2-2 doordat Jan een gepend paard wegspeelde en zo zijn dame verloor. Chapeau aan Joris om koel te blijven en het af te maken.

Frank Lambregts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.