E-team RSG redt het niet tegen Eeuwig Schaak

Alle teams van RSG die op maandag 30 november in actie kwamen voor de avondcompetitie pakten matchpunten. Alleen het E-team slaagde niet in deze missie. Voor aanvang van het seizoen wisten we al dat het E-team het erg lastig ging krijgen in de klasse A2. Er was zelfs angst dat we een aantal competitierondes kansloos onderuit zouden gaan. Maar we kozen ervoor om zoveel mogelijk genoten te laten schaken, wetende dat er in iedere klasse een team op de laatste plaats moest eindigen en dat zou dan in klasse A2 best weleens RSG-E kunnen zijn. RSG-E staat na vier ronden inderdaad op de laatste plaats, maar tot nu toe werden de E-Boys nog geen enkele keer compleet van tafel geveegd. En ook tegen Eeuwig Schaak gebeurde dit niet. Pierre Bol, die zich twee weken geleden in Bergen op Zoom nog als krabbenkiller manifesteerde door zijn partij op bord 3 op een fraaie wijze met winst af te sluiten, had het deze keer toch moeilijker tegen opponent Hans Otten. Op het gemene knijpen van krabbenscharen heeft Pierre ondertussen het passende antwoord, maar kraaien kunnen gemeen pikken en hierop moet onze troef in spé nog het passende antwoord vinden. Pierre verloor al snel een pion, gevolgd door twee stukken en was daardoor kansloos tegen Hans. De overige drie partijen waren op dat moment nog redelijk in evenwicht. Op het moment dat de partij op bord 1 tussen Joey en Jan Rijkse in remise was geëindigd kwam Patrick Heijnen op bord 4 met een remiseaanbod voor Rob. Dit bleek achteraf een vergissing van Patrick die dacht dat Jan Rijkse op bord 1 had gewonnen. Maar de onervarenheid van teamcaptain ad-interim Rob Verbeek brak RSG-E op dat moment op. Hoewel Rob een pion achterstond, dacht hij met een aanval met twee lopers en dame op de koningsstelling van Patrick de beste papieren te hebben. Bovendien wilde Rob door het aannemen van het remiseaanbod niet alle druk bij Pieter leggen die op dat moment aardig tegenstand bood aan Kees van Hogeloon. Rob speelde door, maar al snel werd duidelijk dat Patrick eigenlijk de beste winstkansen had. Hij sloopte gestaag de stelling van Rob en haalde daarmee het winnende punt voor Eeuwig Schaak binnen. Pieter en Kees schoven nog wat met pionnen en paarden en dit leidde uiteindelijk, net als de partij op bord 1 tussen Joey en Jan Rijkse, in een remise.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.