Gebrek aan routine nekt RSG-E

Niet eerder dit seizoen was RSG-E zo dicht bij een overwinning. Vooraf moet wel worden opgemerkt dat plaatsvervangend teamcaptain Rob Verbeek schaakcollega André van de Laar zeer dankbaar is dat hij, om het E-team uit de brand te helpen, bereid was tegen zijn schaakvrienden van zijn andere club de Raadsheer te spelen. Rob had moeite om de plaatsen voor zijn team ingevuld te krijgen. De ‘altijd werkende’ Frans had avonddienst, maar ook diverse privéverplichtingen en vooral de interne competitie bij zustervereniging de Pion, gooiden roet in het eten.

Gastspeler André startte op bord 1 met een remise tegen Kees van Erk. De toon leek gezet toen Rob Verbeek op bord 4 zijn tegenstander Herman Krijnen met een open D-lijn met op die lijn dame en loper de koningsstelling van Herman onder druk zette. Ook op bord drie creëerde Pierre Bol winstkansen. Een beginnersfout waarbij Rob zijn dame in de penning zette, leverde de teamcaptain van de Raadsheer alsnog de winst op. Pierre Bol hield langer uitzicht op winst, maar hij schoot tekort tijdens het eindspel. Met 2½ bordpunt was de winst binnen voor de Raadsheer. Op bord twee kwam Joey Wattimena al snel op achterstand tegen Jan Vriends. Zijn nederlaag was daarom al vrij snel na de opening ingecalculeerd en was niet meer van belang voor de einduitslag. Jammer dat het gebrek aan routine bij Rob en Pierre de Genoten van E alsnog opbrak.

Rob Verbeek

One thought on “Gebrek aan routine nekt RSG-E

  1. Ger IJzermans

    Wat doet André van de Laar in RSG E? Die heeft al 4 keer in RSG D gespeeld! Mismanagement? De Raadsheer wint met 4-0 en RSG krijgt een boete!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.