RSG-B verdeelt buit en helpt Raadsheer-A aan titel in eerste klasse

De laatste ronde mochten we het opnemen tegen de koploper. Aanvankelijk werd gedacht dat er toch wel wat kansen lagen op matchpunten, maar het zou wel lastig worden. Dat bleek al snel op het tweede bord. Erik van Elven speelde tegen Leo Rietveld en in de opening wist Leo al zoveel druk te zetten en ruimte te pakken dat Erik er niet aan te pas kwam. Het eerste bordpunt was voor de Raadsheer. Op het eerste bord wist Marc Naalden een keurige partij neer te zetten tegen Niek Oostvogels. Goede zetten verschenen op het bord en Marc wist het voordeel van wit uit te buiten en om te zetten in een bordpunt. Op het derde bord speelde Frank Lambregts tegen Naomi Han en die partij werd toch enigszins merkwaardig. Frank wist al vrij snel een stuk te winnen, maar bij de poging om het definitief af te maken, overspeelde hij zijn hand en ging er juist een stuk verloren. Even later moest Naomi weer een stuk teruggeven waarna een gelijkspel overbleef. Op het laatste bord speelde Joris Kok tegen Mitchell Matthijssen. Mitchel had een mooie truc in de stelling gewerkt, maar had het vervolg van zijn eigen truc niet helemaal goed ingeschat. Joris kon uiteindelijk een loper en een pion tegen een toren houden. Ook hier zat er niet meer in dan een gelijkspel. En zodoende werd de einstand 2-2, wel een matchpunt voor RSG B dat na de tweede plek vorig seizoen nu genoegen moet nemen met de zesde plek.

One thought on “RSG-B verdeelt buit en helpt Raadsheer-A aan titel in eerste klasse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.