RSG A – De Baronie A

De strijd tegen degradatie moest en zou gewonnen worden. Daarvoor moest RSG A echter wel De Baronie A weten te verslaan. Met de kennis van vorige seizoenen moest te doen zijn. De eerste uitslag viel op het eerste bord. Marc Naalden speelde tegen Willem van der Linden, in de laatste twee seizoenen wist Marc daar een gelijke score tegen te behalen (eenmaal gewonnen en eenmaal verloren). Willem ging er agressief de partij in, stormde met zijn pionnen richting de koning van Marc en al snel bleef er niks over van beide koningsstellingen, maar beide koningen waren goed genoeg beschermd om een echte aanval te doorstaan. Ondanks kwaliteitsverlies door Marc, maar met compensatie met enkele pionnen extra, werd er uiteindelijk remise overeengekomen. Gezien de stellingen op de andere borden ook geen verkeerd begin.
Vervolgens was Erik van Elven klaar. Hij speelde op het vierde bord tegen Kees van Dongen, een invaller die toch gevaarlijk uit de hoek kan komen bleek al snel. Erik had veel druk opgebouwd tegen een pion, maar Kees lag daar niet wakker van en opende de f-lijn om daar vervolgens optimaal gebruik van te maken. Hij manoeuvreerde zijn paard handig de open ruimte in, en wist uiteindelijk met een, het moet gezegd worden, mooi combinatie een stuk te winnen en een haast ontdekbare matbeeld op het bord te toveren. Helaas een achterstand dus. Het kwam nu aan op de jongste speler van ons team.
Frank Lambregts had ondertussen een kwaliteit ontfutselt van Jan Sulman. Met een dreiging op een penning van de dame, kon Frank eerst een paard weggeven om vervolgens een toren op te halen. Het was vervolgens een kwestie van uitspelen en dat deed hij goed.
Joris Kok had van tevoren al gezegd dat hij liever niet als laatste bezig wilde zijn bij een stand van 1.5-1.5, en dan gebeurt dat natuurlijk wel. Hij leek een prima stelling te hebben opgebouwd maar zijn tegenstander, Jasper Willeboordse, bleef overeind en wist zelfs open lijnen te gaan beheersen. Enkele onnauwkeurige zetten, gaven Jasper veel spel en de laatste trucs die Joris had ingebouwd waren niet doorslaggevend. Sterker, hij verloor zelfs een kwaliteit. Desondanks bood Jasper remise aan, met weinig tijd op de klok en gezien de stand van RSG B, werd dat maar aanvaard.
Door dit 2-2 gelijkspel, zal RSG A degraderen. RSG B heeft echter haar klasse weten te winnen, dat betekent dat RSG A alsnog in dezelfde klasse zou kunnen blijven spelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.