Interne competitie ronde 5

Door de afwezigheid van onze top-site-verslaggever Pieter de Nijs nu een (wegens tijdgebrek) meer zakelijke weergave van de vijf partijen die op maandag 27 maart zijn gespeeld.
Met nog vier ronden te gaan, lijkt de strijd om het clubkampioenschap zich af te gaan spelen tussen het drietal André, Ted en Marc. André voert met viereneenhalf punt uit vijf partijen de ranglijst aan. Ted en Marc behaalden tot nu toe de maximale score, maar zij moeten nog wel twee partijen inhalen. De titelkandidaten hebben nog niet tegen elkaar gespeeld. De beslissing zal dan ook vallen tijdens de komende drie speelronden waarin ze elkaar treffen.
Ted maakte in zijn partij tegen Patrick geen fout. De opening verliep van beide kanten foutloos, maar toen Patrick een aanvallende zet deed, bleek dat hij gaten in zijn verdediging had laten vallen en dit werd door de geroutineerde Ted keihard afgestraft. Marvin speelde voorzichtig en bracht zodoende zijn opponent niet in problemen. André ontwikkelde zijn lichte stukken goed en kreeg een aanvallende stelling. Zwak verdedigen van Marvin leverde voor André winst van een kwaliteit op waardoor de clubkampioen van het afgelopen seizoen tijdens het eindspel kansloos was. Het treffen tussen Hans en Marc leverde aan het eind van het middenspel een bijzondere pionnenstructuur op. Marc kreeg een triple pion op de f-lijn. Hans offerde een stuk voor twee pionnen. Ondanks zijn verzwakte pionnenstructuur slaagde Marc erin om het voordeel van een paard tegen de zes pionnen van Hans in winst om te zetten.

In de B-poule speelt de strijd om de twee promotieplaatsen zich, zoals verwacht, af tussen Jacques, Ron, Christ en Frank . Jacques deed goede zaken door van Christ te winnen. Jacques opende met Caro-Kann. Na de doorschuifvariant ontstond er veel druk op de damevleugel van de met wit spelende Christ. De leidde tot winst van een centrumpion voor zwart. De stelling van Christ kwam klem te staan en hij verloor nog een pion waarna hij opgaf. Ron verloor in zijn strijd om promotie een half punt in een weinig spectaculaire partij tegen Joey.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *