Intern (24-04-2017)

A-groep:

Nico Kloosterboer-Ted van Eck: 1/2-1/2.

Een hoop gedoe in een gesloten stelling. En een hoop gedoe om een verslagje los te krijgen. Na Ted’s Db7 kan wit zich nog net redden met 0-0. Daarna moesten een aantal speculatieve zetten gedaan worden om de stelling te openen en geen van beiden was hiertoe bereid. Remise.

Marvin Jacobs-Ben Cartens: 0-1.

Scherpe opening met wederzijdse kansen. Door slaaptekort laat wit het eindspel glippen en gaf zwart de kans materiaal en de partij te winnen.

Hans Ravestein-Patrick Heijnen: 1/2-1/2.

D4-d5 opening, gelijkwaardige stelling tot zet 23. met een pion voor lijkt zwart beter te staan, maar biedt remise aan.

Pieter de Nijs-Gordelroos: 0-1.

 

B-groep:

Bart van Oosterhout-Ron Höfer:  0-1.

Gelijk opgaande strijd tot zet 19. Daarna aanval van zwart’s paard op ongedekte loper, daarna aanval van een zwarte pion op wit’s paard, dat geen vrijstaand veld had: paard kwijt en partij verloren voor wit.

Joey Wattimena-Rob Verbeek: 1-0.

Allebei goed uit de opening. Daarna sloeg Rob een loper op d7, dit zorgde uiteindelijk voor een dood paard, ook weer op veld d7 en daar had Rob de rest van de partij behoorlijk last van.

Jacques Smits- Frank Rockx: 1-0.

Een Siciliaan met e5. Het thema gedurende de hele partij was het cruciale veld d5. Zwart concentreerde zijn stukken op de damevleugel, dat gaf wit kansen op de koningsvleugel. Dit leverde een paard op en de partij was beslist.

Christ de Veth-Pierre Bol: 1-0.

Schotse partij, waarin wit een pion wint. Daarna gaat het voor zwart van kwaad tot erger en loopt zwart mat na een heel aardig middenspel.