Bekerteam RSG uitgeschakeld.

Donderdagavond, de clubavond van sv de Raadsheer, 20.00 uur ’t Wapen van Zundert. Gezellig bruin café, vlotte bediening helaas geen koude Koning, maar wel knabbels. We werden vriendelijk ontvangen en verzocht het wedstrijdformulier in te vullen.

Johan was zijn pen vergeten, “anders doe ik het wel met een potlood”. Uit een 40 jarig koffertje werd een pen gehaald, maar die deed het niet. Waarschijnlijk nog ouder dan het koffertje. Op den duur werd er nog wel een pen, die het deed, gevonden, maar de toon was gezet. Lachen.

De clubavond was al begonnen en met gepaste stilte betraden we de mooie ruime speelzaal, die achter het café gelegen is. Zeker op 20 borden werd er al geschaakt. Veel bekenden onder de bezoekers van de clubavond van deze vereniging. De consumptiebonnen lagen klaar en de strijd kon beginnen.

Marc aan bord 2 speelde tegen Jorrit Havermans het Hollands. Jorrit overzag een schaakje en kwam in een stelling waar Marc wel raad mee wist.

Ted, met wit, aan bord 1, speelde tegen Niek Oostvogels. Ted zit momenteel in een dipje, raakte kort na de opening de grip op de stelling kwijt en verloor kansloos. Hierdoor moesten we winnen, volgens het bekerregelement, om een ronde verder te komen. De tussenstand was 1-1.

Aan de andere borden was het allemaal nog niet geheel duidelijk. Johan speelde met wit tegen John van Dijk. Stond goed na de opening. Christ met zwart, Siciliaans Paulsen. Zijn tegenstander speelde het niet logisch want na 3. c3 en 4. d4 toch terugnemen met het paard op d4 en daarna met ditzelfde paard op c6 slaan. Het gevolg was wel dat Christ veel bedenktijd verbruikte. Na de opening stond zwart beter, kreeg een remise voorstel. Nam dit op met teamcaptain, Johan. Die vond dit wel een redelijk voorstel dat we wel aan konden nemen, maar de uiteindelijke beslissing was bij de speler. Aangenomen.

Hierdoor lag alle druk bij Johan. Hij speelde door tot zijn stelling, naar eigen zeggen, toch wel een beetje bedenkelijk werd. De tegenstander bood op een tactisch moment remise aan en de uitschakeling was daar. Gelijk gespeeld en uitgeschakeld.

Jammer dat René er niet was. Oud sponsor “ïn natura” van het DKR. We eten er in Roosendaal nog steeds van. Willem op/met zijn krukken, genoot van het totaal misplaatst kwaliteitsoffer van de tegenstander. Dames kwamen juichend uit de speelzaal gelopen omdat ze gewonnen hadden. In het café werd nog steeds gevluggerd en gelachen. Het was gezellig, zouden we vaker moeten doen.

Dames en Heren van de Raadsheer, tot de volgende keer en succes in de volgende ronde van het Bekertoernooi.

3 thoughts on “Bekerteam RSG uitgeschakeld.

 1. Johan Goorden

  In 2005 speelden RSG en De Raadsheer ook al tegen elkaar voor de beker (toen uiteraard nog in de Roskam). Ook toen werd het 2-2. Ook toen verloren we op bord één en speelde Johan Goorden met wit remise tegen John van Dijk . Toeval of wat?

 2. Willem

  Het discutabele kwaliteitsoffer was van mijzelf 🙂
  De winst die er echter uit volgde, maakte het tot een zeer gedegen weldoordacht en verantwoord offer.
  Leuk je weer eens te zien Christ

 3. Jorrit Havermans

  Jullie zijn altijd welkom Christ, het was een gezellig avondje schaken zoals het hoort (behalve dan dat %&#schaakje van Marc…)

  Jorrit