Intern (16-10-2017)

A-groep:

Ben Cartens-Arco Schumacher: 0-1.

Een lange partij, waarin de contributie weer maximaal genoten werd. De partij was lang in evenwicht, maar op het eind werd een vreemde pion, gecombineerd met een slechte koningsstelling wit fataal.

 

Marc Naalden-Patrick Heijnen: 1-0.

Patrick speelde de opening heel sterk, maar overzag ergens bij de 20e zet een tactisch geintje, waarna wit een stuk kon winnen.

 

Jacques Smits-Ron Höfer: ½-½.

Na een Weense wals van een opening had wit wat ruimte-voordeel en optisch gezien leek zijn stelling wat beter te worden. Een zwart paard werd krachtig in het strijdgewoel gebracht en toen had wit eigenlijk niet veel meer. Remise was de juiste uitslag.

 

Ted van Eck-Marvin Jacobs: ½-½.

Zwart opende met een Siciliaan, waarna wit agressief speelde en snel kon ontwikkelen. Zwart moest verplicht de verdediging in om bij te blijven tot in het eindspel. Het werd een heel mooi spel, maar toch remise voor beiden.

 

B-groep:

Christ de Veth-Hans Ravestein: ½-½.

In een Siciliaan offert Christ een stuk voor 2 pionnen. De vraag is of het genoeg was. De zwarte koning stond enigszins op de tocht en na enige zetten besloot Hans remise aan te bieden, hetgeen werd aangenomen.

 

Pierre Bol-Bart van Oosterhout: ½-½.

Pierre kwam goed uit de opening, maar kwam later toch vast te staan. Bart kwam in het eindspel toch een pion voor te staan en tenslotte werd remise aangeboden en aangenomen.

 

Rob Verbeek-Joey Wattimena: 0-1.

Na een Siciliaan speelde Rob c4 en een gelijk opgaande opening. Na zet 13 komt Joey met een paardvork op dame-toren en Rob verliest een kwaliteit. Rob slaagt er niet meer in om de opgelopen achterstand in te halen en in het eindspel slacht Joey hem af, want fouten stapelen zich op.