Moedig voorwaarts!

Toen het puikje van RSG C vorige week de speelzaal van Tata Steel Chess betrad, meenden wij toch duidelijk de gezichten van de grootmeesters te zien verstrakken. Zouden hun gammele partijen wel stand houden tegen het analytisch oog onzer gelouterde cracks?
Begrijpelijkerwijze vluchtten de meesten in een snelle remise, Giri stuurde aan op zetherhaling, hetgeen door zijn tegenstander slecht werd begrepen, zodat hij per abuis toch won. Daarna maakte hij zich snel uit de voeten, vermoedelijk om de confrontatie met onze vlijmscherpe analyses te ontlopen.
Ons restte niets dan de tijd te doden met bier en bitterballen onder het debiteren van strategische adviezen. Ze hingen aan onze lippen. Ook hebben we nog net kunnen voorkomen dat Jan Nagel wéér een partij ging oprichten (geen dank).
Aldus gelouterd traden wij twee dagen later aan tegen Raadsheer B te Zundert. Ons ratingkanon Dré ging voor in de strijd, had geen last van loyaliteitsdilemma’s en won vlot een stuk en de partij.
Daarna bleef het lange tijd stil. Terwijl bij RSG A aan de belendende borden op efficiënte wijze promotie wist te voorkomen, waren bij ons drie trage, gesloten partijen aan de gang. Pas na enkele uren spelen kwam er tekening in de strijd: De Captain kwam allengs beter te staan en verleidde zijn tegenstander tot een blunder waarna hij het punt incasseerde. Aan het vierde bord misten beide spelers handenvol kansen, maar Zekerheidje profiteerde onmiddellijk toen de partij bij de 38e zet openbrak. The Kalmthout Killer liet zijn tegenstander na een langzame wurgpartij ietwat sip achter.
Nu is zelfvoldaanheid niet in overeenstemming met onze bescheiden aard, maar tevreden waren we wel. Uitzicht op de tweede plaats, moedig voorwaarts!
De Raadsheer B v RSG C 0 -4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *