Een strakke afdaling

Op 26 februari trad de viermansbob van RSG C aan tegen het team van Baronie C met het vaste voornemen er een clean sweep van te maken. Hoezo meedoen belangrijker dan winnen?
De vorming van het team had wat voeten in de aarde: De oppositieleider van een aantal nederzettingen ten noorden van Roosendaal verkoos een schnabbel in het lezingencircuit boven het teambelang, zodat in allerijl Zekerheidje moest worden ingevlogen, onvoorbereid en met een aanzienlijke jetlag.
Al vrij snel na de openingsceremonie verslikte Dré zich in een Noordse Combinatie, kwam ondersteboven van de schans en reed in een wak. Het falen van de kopman legde een zware druk op de overige spelers. De Captain maakte na een vlak gereden schema in de Najdorf een ruime plusremise in het gerechtvaardigde vertrouwen dat de twee resterende spelers het Holland Heineken House weer tot orgiastische vreugdetaferelen zouden brengen.
Jacques speelde onder neutrale vlag, vanwege zijn Russische contacten en produceerde een opening, die in het Curling al lang niet meer gebruikelijk is en die erin bestaat dat beide spelers met een pion naar voren rennen, zulks onder het wegbezemen van enig materiaal en zonder acht te slaan op wat de ander doet. Al doende ontstond een eindspel dat behoedzaam manoeuvreren op glad ijs vergde.
Zekerheidje voerde aan het vierde bord, gesterkt door een dieet van noedels en hondenvlees, de partij vlot naar een schijnbaar winnende stelling. In het zicht van de finish trad echter enige sneeuwblindheid op en met een ferme bodycheck kwakte zijn tegenstander hem over de boarding.
Daarop redde Jacques de eer van de viermansbob met een winnend eindspel. Met de soepelheid van geest die ons zo eigen is, concludeerden wij tijdens de losersvlucht, dat Kim Jong-un zij dank promotie royaal buiten bereik blijft, want promotie: nee, dat moet je echt niet willen: meedoen, daar gaat het om! Knap gespeeld derhalve!
RSG C –De Baronie C 1½ – 2½

2 thoughts on “Een strakke afdaling

  1. Christ de Veth

    Verslagen van “verliezen” kunnen mooi zijn, “Verliezen” voelt “verslagen”.