RSG A- De Baronie A 1½ – 2½

Stel dat…stel hè, wij in de laatste ronde met 4-0 van KING verliezen, én Baronie wint met 3-1 of meer van ’t Paardje, én ’t Paardje wint in ronde 6 van de Raadsheer én BSV wint van De pion, dan zijn we gedegradeerd. Ik dacht ik vertel het maar even, dan komt het niet als een verrassing.

Het andere horrorscenario is echter waarschijnlijker. De Pion en de Raadsheer winnen allebei nog 1 van hun 2 te spelen matches, wij winnen met grote cijfers van KING. 3 teams eindigen bovenaan met 7 matchpunten, maar wij hebben de meeste bordpunten, en worden kampioen.

Place your bets, ik ga voor handhaving in A1.

Best apart dat Baronie nog maar 1 matchpunt had weten te behalen, want het is een sterk en zeer ervaren team ( zowel Baronie als RSG brachten maandag ,opgeteld meer dan 100 jaar schaakervaring mee).
Mijn teamgenoten maakten alle 3 netjes remise, zodat ik het kon afmaken met een mooie nul.
Een inkoppertje , niet wetende op dat moment dat degradatie ook nog tot de mogelijkheden behoorde.

Ik speelde tegen Willem van der Linden en dacht een winnende aanval te hebben (was overigens een waanidee), maar kreeg de genadeklap maar niet uitgerekend. Helemaal dolgedraaid, deed ik toen maar, nadat dezelfde onzinvarianten weer voor de 100e keer in mijn hoofd langskwamen, met nog een paar minuten op de klok , een willekeurige zet, en verloor kansloos.
Toen ik een minuut later, totaal verdwaasd aan de bar, mijn biertje bestelde kreeg ik van Ted de gouden tip, om in dit soort gevallen, geduldig te blijven. Bedankt! Ik ga ermee aan de slag.

Overigens, voor al die agenten met hun geklaag over verwarde mensen op straat: count your blessings, of kom anders even een kijkje nemen op een willekeurige maandagavond bij de Veestallen.

Alles ligt dus nog open in avond-A1. Over een paar dagen , als alle partijen van de 6e ronde gespeeld zijn weten we wellicht meer.

One thought on “RSG A- De Baronie A 1½ – 2½

  1. Johan Goorden

    Het A-team kan weer rustig slapen. Beide horror scenario’s zijn niet meer mogelijk.