De Zaterdageditie IV

Genoten, volgende week is er geen zaterdageditie Daarom heb ik voor deze keer  een verslag uit de oude RSG doos gehaald. Het is wat gedateerd, maar nog niet eerder gepubliceerd. Ook de analyses zijn misschien niet waterdicht maar de partij is mooi en onder onze neus hier in Wijk aan Zee gespeeld.

Vriend The FM was weer in het land. We maakten zo’n afspraak dat het vriezen of dooien kon, enfin we zouden wel zien, maar we zouden contact houden. Gaat om half 10 de telefoon en ik had net m’n schoenen uitgedaan. Vroeg mezelf af, of andere mensen deze lucht wel zouden kunnen verdragen. Harden! Is de juiste term. “Dacht dat je nog zou komen”, was de begroeting toen ik dat digitale ding activeerde. Nou laat ik mezelf niet zo snel tot andere gedachte brengen, maar o.a. de wijn was het argument dat de doorslag gaf. Ingrediënten voor zo’n avondje : een paar flessen Musar, ( 2001 ) wat te knabbelen en een mooie schaakpartij. En op lekkere warme pantoffeltjes kun je ook autorijden.

De wijn is Libanees en onze Fide meester had een fles geopend die naar kurk smaakte. Paniek in de tent. Pragmatisch en universitair geschoold, besloot hij tot een nader onderzoek. Na een paar flessen waren we overtuigd,:” de ’97 was weliswaar beter, maar deze smaakt toch ook verdomd goed”. We kletsten wat bij en het viel me op dat The FM straalde van geluk. Deze partij was zo mooi dat hij er blij van werd.

Voor de verandering waren het bord en de stukken: Plastic. De expertise van een aanwezig deskundige is van vitaal belang. Schaakbeleving elementair. Humor wenselijk. De partij van deze avond is Dominguez – Morozevich. Een partij uit het hoofdtoernooi van Wijk aan Zee 2009 dat gewonnen werd door Karjakin. Nou speelde Heer Morozevich een zeer bescheiden rol in dit toernooi, hij werd laatste in de hoofdgroep, en was de vorm ver te zoeken, maar in onderstaande partij gaat hij zeer mooi en strijdend ten onder. Alle lof voor de Cubaanse GM.

Onder het genot van een opgestoken Cubaan bekeken we kritisch deze partij.

Zoals zo vaak spraken we vol lof over en prezen wij onze Muze. We hebben zelfs een lied, op een reggae ritme, voor haar gemaakt, met de tekst, Caïssa, Caïssa ecoutez moi, …….Caïssa, Caïssa ne va pas ………….naar het origineel ….

Met dank aan de wijnleverancier en de sigarendealer en vooral niet te vergeten Rijkswaterstaat voor de duidelijke strepen op de weg.

Een prettig Paasweekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *