Intern (16-04-2018)

A-groep:

Frank Rockx-Hans Ravestein:  ½-½.

We hebben Oudenbosche pop, en we hebben oude Bosche mannen-remise.

In dit geval Suus en Hans. Suus komt beter te staan, maar doet een slechte dame-zet, waardoor die dame gevangen wordt door een toren. De dame kan alleen nog heen en weer schuiven. Remise.

Nico Kloosterboer-Christ de Veth:  1-0.

Lange partij, waarbij zwart een vernietigend schaak toelaat en op e6 verliest zwart een kwaliteit en de partij.

Ted van Eck-Arco Schumacher:  ½-½.

Na een Hollandse opening begon Ted de stelling dicht te schuiven. Arco marcheerde zijn pionnen op de koningsvleugel voorwaarts, kwam iets beter te staan, maar Ted kon het net kiepen. Alle lopers in pionnen veranderd, it’s a draw.

Ivo Kok-Marvin Jacobs:  1-0.

Zwart speelde iets te passief in de opening, alles kwam muurvast te staan en zwart kon alleen maar verdedigen. Na een kleine combinatie gaf zwart op.

B-groep:

Frans Jonkers-Patrick Heijnen:  0-1.

Nou, een half uur heeft de partij wel geduurd. Het was een zeer lange dag voor beide heren (hoezo??). Korte nachten zorgden voor een bijzondere opening. Een draakje (of drankje?) werkte niet, waardoor het paardje ingesloten was.

Jan den Hertog-Rob Verbeek:  0-1.

Jan speelde een ijzersterke partij, maar verloor toch. In het begin bracht hij Rob in verlegenheid met een venijnige loper-dame aanval, dit leverde een kwaliteit en een pion op. Rob zat te wachten op zijn vierde nederlaag op rij, maar twee blundertjes van Jan brachten weer een paard en een pion in het laadje. Alles weer in balans, de stelling van Jan iets beter, maar toen een grote blunder, hij doneerde zijn dame (zulke sponsors hebben we nodig) en ging door tot het gaatje. Rob kon het karwei simpel afmaken.

Bart van Oosterhout-Ben Cartens:  0-1.

Een Siciliaan, misschien iets beter voor zwart, maar door wit secuur verdedigd. Op zet 25 liet wit een lichte combinatie toe en verloor een kwaliteit.

Pierre Bol-Pieter de Nijs:  ½-½.

Een dolle avond voor beide heren, met veel bollekes. We begonnen zonder klok, toen Frans na een half uur klaar was kregen we een klok, die hebben we aangezet en niet gebruikt, zodat Pierre na enige tijd door de klok ging. We besloten dit niet mee te tellen. Eerst zaten we aan de bar en donderde pieter bijna van het podium af, maar toen Frans na een half uur klaar was mochten we verhuizen naar een tafeltje. Pieter was toen al een beetje van het padje af (en aan de Prednizon, zonder pret geen zon) en gaf toen maar eens een loper weg, om het spannender te maken. Dat was zweten tot het einde, maar gelukkig gaf Pierre zijn dame in de aanbieding en werd na enige discussie over de plaats van de stukken op Pierre’s bord tot remise besloten, omdat de laatste 10 notatie-zetten van Pieter niet helemaal volledig meer waren.

 

Voorstel van Pieter over interne competitie volgend jaar, for a change:

Waarom niet eens 3  groepen van 6 maken, A, B en C.

Elke groep speelt 5 partijen met zwart en 5 met wit, ieder 2 partijen tegen elkaar.

En aan het eind 2 man degraderen c.q. 2 man promoveren. Het leukste is dan voor de B-groep, zeg maar de middenmoot, dat je zowel kunt promoveren als degraderen.

dit systeem kan zeker niet ?? zeker weer een dom idee van een talige middenmoter?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *