DKR De laatste ronde

Het DKR zit er weer op en het is afgelopen zoals voorspeld. Alik wint met een vol punt voorsprong op Stefan en 1 ½ punt voorsprong op de gedeelde derde plaats van Ivo en Jan. Alik gefeliciteerd, de nummers 2 en 3 uiteraard ook.
Spannend is het de laatste 2 ronden niet meer geworden, helaas. Maar het is duidelijk Alik is op deze leeftijd en in deze vorm een maatje te groot is voor de rest van het veld. Stefan zag zich genoodzaakt om in de tweede ronde een bye op te nemen en is niet meer dichterbij gekomen, ook verloor hij hun onderlinge ontmoeting in de 5de ronde en daardoor werd het verschil in punten met Alik onoverbrugbaar.
De enige die Alik een half punt af kon snoepen was Jan. Hij probeerde het met wit in de 6de ronde tot in het verre eindspel maar tevergeefs. Zijn commentaar “deze jongen ( Alik ) is van meesterklasse, nog geprobeerd met de verre oppositie, maar hij zag het en de remise was een feit”.
De laatste ronde bracht wel een paar opmerkelijke uitslagen. Arco speelt remise tegen Olivier, nadat Arco, op een herkenbare schlemielige manier, in de opening, een pionnetje weggaf, de rug kromde en na een lange zit de remise uit het vuur sleepte.
Ted speelde remise tegen Wesley. Deze, op 1 e4, frans spelende Belg, heeft dit DKR een internationaal karakter gegeven, waarvoor dank en we hopen dan ook, hem volgend jaar weer te kunnen begroeten.
Ivo wint zonder problemen van Jan. De opmerking dat Ivo in de verkeerde rij zat, deed hem vriendelijk glimlachen. Hij zat vroeg aan de bar. Appelsap en chocomel.
Piet wint met zwart van Henry, helaas heb ik de notaties van de partijen nog niet ontvangen dus van de partij kan ik weinig zeggen.
Nico en Christ speelden een aardige partij met een klassieke opening. Nico, spelend met wit, probeerde Christ te verrassen door f4 te spelen maar kwam na verwisseling van zetten in een Falkbeer terecht. Deze opening speelde Christ al op de kleuterschool. In behoorlijke tijdnood stelde wit remise voor in een stelling waarin zwart risicoloos op winst had kunnen spelen. Aangenomen, derhalve remise. Aangezien een schaakverslag zonder partijen en of fragmenten niet compleet is volgt hier die partij, de partij is geanalyseerd door Deep Fritz 13.


Verder waren er geen verrassende uitslagen. André wint van Hans, Jaques wint van Gerard. Patrick wint van Joey en Ger wint van Pierre. Pieter wint altijd van Rob en Frans wint van Jan, logisch. Spannend was de strijd om de laatste plaats ook niet. Rob wordt laatste met een half punt, een bye uit de 2de ronde. Jan wordt voorlaatste door een plusje in de 3de ronde.
Hopelijk kunnen we jullie allen weer, bij leven en welzijn, begroeten, 28 mei op de gebruikelijke feestelijke afsluiting en prijsuitreiking van het DKR.
Met de groeten aan Monique van de enige echte originele, initiator en inspirator van het DKR.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *