Intern (30-04-2018)

A-groep:

Arco Schumacher-Hans Ravestein:  1-0.

Siciliaan, waarbij zwart op zet 4 al e5 speelt. Wit creëert een blok met pionnen op c4 en e4, Pc3 en Le2. Daarna moest wit 2 pionnen offeren om door te stoten op de Koningsvleugel en het zwarte Pf6 kwam gepend te staan.

Christ de Veth-Frank Rockx:  0-1.

Bij het ter persé gaan van dit verslag was het verslag van de heren nog niet ingeleverd, een flinke veldslag was het, die tot voorbij middernacht duurde.

Marc Naalden-Nico Kloosterboer:  ½-½.

Blackmar-Pillhock gambiet. Nico verdedigde het nauwkeurig en bood met een dikke plus remise, hetgeen door Marc met de snelheid van het licht en nederig en dankbaar werd aangenomen.

Ted van Eck-Ivo Kok:  0-1.

Naidorf met a4. Wit offerde een pion, maar had een zet over het hoofd gezien, waardoor hij een tweede pion verloor.

B-groep:

Rob Verbeek-Pierre Bol:  1-0.

Bij Pierre en Rob is nooit te voorspellen, wie er met de winst vandoor gaat. De eerste twee jaar onderlinge competitie werd het altijd remise, maar Pierre maakte een stormachtige groei door en begon ook van Rob te winnen. Bij het DKR trekt Pierre aan het langste eind, bij interne competitie gaat Rob met de winst naar huis. Ook nu in de zomercompetitie is dit weer het geval. Toch houdt Rob een wrang gevoel over aan zijn zege. Rob won 2 pionnen in de opening, maar de stelling van Pierre was beter (?). Helaas offerde Pierre zijn Dame aan een witte loper en dit betekende de doodsteek voor onze dubbelbordige Roosendaalse Vlaming. Pierre had de loper voor een pion aangezien. Rob weet het zeker: als dit het volgend seizoen weer gebeurt, is het gewoon remise.

Patrick Heijnen-Jan de Hertog:  1-0.

Kort verslag, vooral kort! Een ongelukkige pionzet kostte Jan een pion en het centrum, daarna kon wit zijn gang gaan en de zwarte koning steeds verder opjagen.

Joey Wattimena-Bart van Oosterhout:  ½-½.

In deze Siciliaan kwam zwart geleidelijk minder te staan, de witte Koning was aanvallend sterk. Zwart kon niet rokeren en wit wellicht een pion winnen. Maar na mindere zetten van wit kon zwart toch rokeren, werden stukken afgeruild en remise.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *