Intern (07-05-2018)

A-groep:

Ivo Kok-Arco Schumacher:  1-0.

Ivo kwam een beetje laat aankakken en Arco aan de bar begon al hardop te denken, dat Ivo hem vergeten was en zich ook niet had afgemeld, maar helaas, na een Spaanse opening met 16 zetten theorie verdedigde Arco de partij heel goed en het leek erop, dat wit er niet doorheen kwam, maar laat op de avond blunderde wit een pion en de partij.

Ron Höfer-Ted van Eck:  0-1.

Ron had zijn eigen jetlag als tweede tegenstander en ging vol in de aanval met een “per ongeluk” stukoffer. Maar met nauwkeurige verdediging van Ted was het stukoffer toch niet helemaal goed.

Hans Ravestein-Christ de Veth:  0-1.

De verreweg langste partij vanavond. Christ offert een stuk (waarschijnlijk een Paard en niet correct) en Hans stelde even later remise voor, de heren gingen verder en Hans vond in tijdnood de goede zetten niet, Christ wel.

B-groep:

Jan den Hertog-Ben Cartens:  0-1.

Zwart won in de opening al een stuk en ruilde daarna snel materiaal. Hier was voor wit geen houden meer aan.

Pierre-Patrick:  0-1.

De eerste 16 zetten in deze Siciliaan bouwden beide spelers druk op. Na een eerste slagzet met witte Paarden volgde een ware veldslag, over het hele bord vlogen stukken eraf en toen de rookwolken opgetrokken waren, stonden er nog slechts 2 Torens op het bord. En,  …….. tot verbazing van beide spelers ook nog een zwarte Loper! dit stuk gaf uiteindelijk de doorslag.

Pieter de Nijs-Rob Verbeek:  1-0.

Verslag van Rob: Pieter had het nooit eerder zo moeilijk tegen Rob. Hij won kort na de opening met een uiterst geniepige aanval een pionnetje. Later werd het voordeel aangevuld met een Paard, dat door zwart werd weggeblunderd. Wit kreeg het echter niet voor elkaar om dit voordeel snel uit te buiten en koos voor de afruiloptie. De mogelijkheid om remise aan te bieden (een resultaat, dat Rob nooit eerder had behaald) legde hij naast zich neer. Het Paardvoordeel zou genoeg moeten zijn. Pieter kan zich opmaken om de gouden medaille te winnen, want Rob gaat van Ben winnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *