Intern (14-05-2018)

A-groep:

Marvin Jacobs-Frank Rockx:  0-1.

Een standaard Siciliaan, waarbij Marvin in de opening zwart de gelegenheid geeft om d5 te spelen. Altijd goed voor zwart! Na wat gemanouvreer blijft een beter eindspel over voor zwart. Frank biedt nog remise aan, maar Marvin speelt door, neemt te veel risico en verliest 2 pionnen. Dat tikt Frank netjes uit en weet zich hierdoor goed veilig in de A-groep!

Ted van Eck-Nico Kloosterboer:  ½-½.

Siciliaans en positioneel, maar moeilijke stellingen. Beiden wilden graag remise, omdat beiden “het niet wisten”.

Ivo Kok-Ron Höfer:  1-0.

Ron kwam goed uit de opening, maar Ivo schoof het goed dicht (doet ie altijd!). Ron durfde het niet aan om een stuk voor 2 pionnen te offeren (en actiever spel) en dit kostte hem waarschijnlijk de partij.

B-groep:

Ben Cartens-Rob Verbeek:  1-0.

Na 5 overwinningen voor Ben is het ook Rob niet gelukt om Ben in de problemen te brengen. Na een relatief voorzichtige opening kreeg wit een beslissende aanval en won materiaal. Het hele veld kwam open te liggen, Rob probeerde nog met een batterij (???), maar na 18 zetten was het over.

Pieter de Nijs-Patrick Heijnen:  1-0.

Spannende partij, die gelijk op ging. Edoch, in het eindspel gaf een wit pionnetje op b5 de doorslag. Pieter liet dit pionnetje slaan, pakte zelf een zwarte op de koningsvleugel en kreeg toen goede aanval met 4 pionnen tegen 3. Je zou bijna zeggen “met een batterij”! Tja, nu rest de strijd om de medaille. Snik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *