Keizer (15-10-2018)

Ted van Eck-Erik van Elven:  1-0.

Na een rustige Engelse opening werd het een tactische zooi, hetgeen wit een pion opleverde en zwart had in het eindspel een mindere stelling.

Jacques Smits-Nico Kloosterboer:  1-0.

Na de opening stond zwart onder druk, maar de witte paarden stonden wat slechter. Zwart won een stuk door een slechte Dame-zet van wit, maar wit had wel compensatie van 2 pionnen, waarvan een op e6. De complexiteit van allerlei penningen en dreigingen kostte zwart weer veel tijd, waardoor Nico zijn eeuwige vijand weer tegenkwam: de tijd vliegt!

Johan Goorden-Jan Schuurmans:  0-1.

Opening b3 wordt later Dame-gambiet met g6. Jan won een pion en schoof die in het eindspel geruisloos naar winst.

Ivo Kok-Pieter de Nijs:  1-0.

Volgens Ivo was het lang een gelijke strijd. Door tegenovergestelde rokades ging het erom, wie als eerste een Koningsaanval op kon zetten. En wit had in de opening twee tempi verloren. Na 23 zetten sloeg wits Koningsaanval door en waren we om 22.00 uur klaar.

Hans Ravestein-Ab Witkamp:  1-0.

Oude mannen-schaak, zegt Johan altijd. Wit had een sterk Paard op e5 en dat gaf de doorslag. Ab kwam in tijdnood en probeerde iets te forceren. Dat lukte niet.

Patrick Heijnen-Evert grift:  1-0.

Patrick dacht eerst, dat hij een consumptiebon kreeg, maar dit was het verslagbriefje. In de opening verloor Evert een pion en daarna leverde de mobiliteit van wits stukken en het verlies van zwarts Paard uiteindelijk een gewonnen stelling op.

Leo Phernambuq-Frank Suykerbuik:  0-1.

Goede partij van 44 zetten, halverwege kwam Frank langzaam opzetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *