De Drie Torens A – RSG A

Na het echec van de bekerontmoeting tegen de 3 Torens, we werden geveegd met 3 ½-½, konden we een week later revanche nemen voor deze smadelijke nederlaag. De manier waarop deze nederlaag tot stand kwam was alarmerend. De borden 1 en 3 hadden geen moer te vertellen en onze even borden hadden wat vage kansen, meer niet. Persoonlijk ben ik er een week doodziek van geweest en heb serieus overwogen om het spel de rug toe te keren, want de manier waarop men verliest is bepalend voor de verwerking ervan.

In het hol van de leeuw zouden we in ieder geval de indruk wegpoetsen dat we er geen hout van kunnen en dat hebben we in ieder geval gedaan. Tactisch had de teamcaptain een aanpassing gedaan, zo zat oppas Opa Arco op bord 1, Marc op 2 en de borden 3 en 4 waren ongewijzigd ten opzichte van de opstelling van het bekerteam.

Arco op bord 1 speelde een erg goede partij, hoe sterker de tegenstander des te beter hij speelt. Hij speelde tegen de ons bekende Wilbert Kocken, met ck, een lange tijd was het een zeer gelijk opgaande strijd en er hing een verrassing in de lucht, maar de zwarte centrumpion deed wit de das om.

Marc aan bord 2 laat zien dat ratingverschil er niet toe doet. In een eindspel van een Toren op b8 en wat ver opgerukte pionnen (a2 en d3) tegen 2 lopers. Hoe hulpeloos twee lopers kunnen zijn tegen een reus van een Toren, ongelofelijk. Marc wint de stand is dan 1-1.

Marvin sukkelt momenteel met zijn vorm en verloor voor de tweede keer binnen een week van dezelfde tegenstander aan bord 4. Christ aan bord 3 speelde een aardige partij tegen Rick, ook met ck, Zegveld. Werd hij vorige week in de partij en in het PM helemaal van het bord geblazen deze keer was het een ander verhaal.

Rond zet 35 raakte mijn tegenstander in ernstige tijdnood en idioot die ik ben, ik ga mee zitten snelschaken en dat kan ik helemaal niet. Op mijn 42ste zet, geen van beide spelers had de laatste zetten genoteerd, werd de partij gereconstrueerd, door de tegenstander van Marc. Klok wit 15.05, klok zwart 14.45. Helaas was er geen wedstrijdleider aanwezig en werd er na de partij ook niet meer geanalyseerd.

Met een goed gevoel vertrokken we uit Tilburg, we waren niet weggespeeld. Weliswaar verloren we met 3-1, maar een volgend keer pakken we ze.

Strength & Honour.