Rating is ook maar een mening

Maar liefst 901 ratingpunten lagen er tussen het team van KiNG en ons illustere viertal. Je kunt dus stellen, dat KiNG feitelijk met een jeugdspeler meer speelde. Met duistere voorgevoelens togen wij dan ook naar de textielstad, waar Bo nog eens nadrukkelijk de score uit de eerste ronde memoreerde (KiNG 4, RSG ½). De spellocatie was in een gekoelde ruimte, waar de slachtoffers uit eerdere ronden waarschijnlijk in laden opgebaard liggen.
Onze opstelling was: Nico (want gewend aan koelcellen) op 1, Captain Hans (want onverstoorbaar) op 2, Zekerheidje (want zekerheidje) op 3 en op 4 onze pinch-hitter Joey (de Bergse Butcher) op 4.
Na een kleine 2 uur spelen leek de man-meer-situatie zich nog niet uit te betalen voor KiNG. Nico had weliswaar een klotestelling (zijn woorden) en weinig tijd, maar Joey had daarentegen weinig ruimte op het bord en veel tijd. Aan de middenborden was weinig aan de hand, kortom: Het ideale moment voor een strategisch remiseaanbod van onze captain. Met verbijstering werd hiervan kennis genomen (300+ ratingpunten verschil alleen al aan dit bord…) en na driftig overleg over dit aanbod werd het geweigerd. Een hogere vorm van krijgskunst was de handshake die de captain wat later uitvoerde toen zijn tegenstander de hand alleen uitstak om een stuk te verzetten: zo breng je de opponent aan het wankelen!
Inmiddels zeeg de stelling van Nico roemloos ineen en daarna werd aan het tweede bord uiteindelijk tot remise besloten in een stelling die niets meer bood. Dat halfje afstaan was natuurlijk zuur voor KiNG, maar goed, shit happens.
Mijn tegenstander merkte ondertussen een onnauwkeurigheid van mij niet op, maar ik de zijne wel: Enkele zetten later was het over en uit en was de stand weer gelijk. Een onverwachte meevaller, die in dank werd geïncasseerd.
Met een gelijkspel zouden we vooraf zeer tevreden zijn geweest, maar daar was buiten onze supersub gerekend: Joey had zich inmiddels uit een benarde stelling gewurmd, zijn tegenstander kwam in tijdnood en had geen verweer tegen de ontketende krachten.
RSG wint met een punt verschil! 1 ½ – 2 ½, een overwinning uit een mooi ouderwets jongensboek!

One thought on “Rating is ook maar een mening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *