Team RSG niet scherp

De derde ronde KNSB bracht het Team RSG 1 naar Leiderdorp. Op de kop af 100 kilometer. Kind centrum doet vermoeden, maar aangezien we met onze tweede jeugd bezig zijn, stapten we niets vermoedend binnen bij “de Brink”. Na een korte kennismaking kregen we het gele lokaal toegewezen. Kleine stoelen en lage tafels.

Of dit soort zaken een invloed hebben op de uitslag, ben geneigd te zeggen van niet maar comfortabel is anders. “Maar ne mens van zo’n honderd kilo op zo’n stoeltje?” Het is dat Frans niet snel klaagt.

Enfin, om kort te gaan, we spelen gelijk dit terwijl er zo’n voor de hand liggende winst aanwezig was. De Teamcaptain had in moeten grijpen bij de partij aan bord 3. Deze duurde en duurde en duurde tot het donker werd en de stand was 4 – 3, in ons voordeel. Remise voorstellen met een pion voor in een toreneindspel. Iedereen blij en Team RSG voor het donker thuis.

Verslag van deze partij ( verkorte versie ) Wit staat beter want begint, wit krijgt overwicht, wit staat veel beter en wint een pion, wit meent risicoloos op winst te kunnen spelen, wit laat zich pardoes mat zetten. In de auto kwamen we tot het besef wat we onszelf hadden aangedaan. Spreken we van een onwijze actie, want gewoonweg dom klinkt zo lomp.

Bij al deze resultaat gerichte verwikkelingen zouden we bijna de mooie dingen niet zien. Onze eerste bordspeler geeft het voorbeeld, speelt geconcentreerd en erg scherp, hier een stuk van die partij.

Genoten, ook de concurrenten hebben steken laten vallen deze ronde. Kijk eens naar de uitslagen en de stand op netstand.  Er is nog van alles mogelijk in deze groep en misschien kunnen wij zelfs ons ongeslagen blazoen weer enige glans geven. Maar dan moeten we, als Team RSG, wel uit een ander vaatje tappen en beter voor het team gaan communiceren.

Volgende ronde krijgen we de Pion thuis. Het is de Derby waar in Roosendaal al weken naar wordt uitgezien en er zijn zelfs al partij afspraken gemaakt. De Teamcaptain zoekt overkill en wil met de sterkst mogelijke opstelling de tegenstander te lijf gaan.

 

De Teamcaptain.