RSG C – DSC C 3 1/2 – 1/2

Een klinkende overwinning deze keer. We draaien bovenin mee met 6 uit 4. Nico werd deze keer rust gegund, maar kwam ons wel aanmoedigen. Zekerheidje moest helaas afmelden wegens de uireiking van een cultuurprijs.

Ik zal maar met mezelf beginnen. Aan mij de moeilijke taak om Zekerheidje te vervangen aan het staartbord. Ondanks de zenuwen wist ik te profiteren van een fout van m’n tegenstander, die dacht op een slimme manier een stuk te kunnen ruilen. Het werd echter stukverlies. Toen was het eigenlijk gedaan, maar m’n tegenstander gunde mij nog een paar aardige zetten, waarbij nog wat materiaal verloren ging. Toen hij mat niet meer kon vermijden gaf hij op.

Suus speelde voor het eerst weer een competitiepartij.Wegens tragische huiselijke omstandigheden had hij het schaken enige tijd op een laag pitje gezet. En hij kan het nog. Op bord 2 bereikte hij een stelling met een stuk meer en een pion op de 7e rij. Het kostte wat tijd, maar met een geraffineerde paardvork duwde hij zijn tegenstander over het randje.

Dree had verreweg de sterkste tegenstander in Ad Swinkels, waar meer goed schaakdna in de familie zit o.a. zoon Robin die al jaren grootmeester is. Dree stond op een gegeven moment wat slechter, maar Ad speelde het niet optimaal en het werd een keurige remise. Dree kan weer wat Elo beschrijven.

Ik fluisterde Jacques in z’n oor dat we gewonnen hadden en hij ging daarna voor de volle winst. In een versnelde draak, die hij bij wijze van expiriment speelde investeerde hij een pion voor aanval. In een precaire situatie deed zijn tegenstander een uitval met zijn dame, waarbij hij 2 stukken aanviel. Jacques had echter goed gerekend en binnen een paar zetjes had hij een matnet op het bord.

En nu gaan we voluit voor een mooie klok.

Cappie