DKR de 4de Ronde.

In de onderste regionen van het deelnemersveld troffen de heren de Nijs en Jonkers elkaar. In een eeuwigdurende onderlinge strijd zijn de heren zeer gewaagd aan elkaar. Na een zeer enerverende partij werd tot remise besloten. Er werd heimelijk geanalyseerd achter de sanseveria’s. Jammer, het P.M. om te delen en “ter lehring ende vermaeck” wij hadden graag van de gedachtekronkels vernomen.

In de middenmoot werden weer stukken in de aanbieding gedaan zonder dat daartoe enige reden was. Op een van de borden zijn we getuige van de zet, de witte Dame naar f5 met schaak! Wij zien de tegenstander, bijna Bingo-roepend, het zwarte Paard van g3 opnemend, enig gevoel voor drama kan hem niet ontzegd worden, en met een big smile op f5 de Dame nemend, achteloos het volle punt incasserend.

Een interessante partij tussen de heren Smits en Matthijsse of de clash tussen de heren Goorden en Verbeek. Van deze partijen helaas geen notatie ergo geen verslag maar wel een sfeerbeeld. De ene partij wordt gekenmerkt door een vervelende mat dreiging en een sterk Paard op d3, de andere partij was voor wit geen partij.

Heren Groeneveld en Jacobs hebben hun notaties niet ingeleverd. Dus Genoten wanneer er een notatievel met doorslag bij het bord ligt, voor beide spelers, dan dient het origineel, na de partij, ingeleverd te worden, door beide spelers, bij de wedstrijdleider, de doorslag is voor de speler. Deze regel is van toepassing voor de alle borden waar een notatievel met doorslag ligt.

Op andere borden wordt de voorbereiding in stelling gebracht en we kijken naar de partij tussen Hr. Van Elven en Hr. Van den Broek. Het commentaar, waarvoor dank, is van de zwartspeler hier en daar aangevuld.

Aan de topborden zware positionele partijen waarbij de balans niet verbroken wordt en remise een voor de hand liggende uitslag is. Hr. Atalik gooit tegenwoordig een onsje meer in de strijd, deze keer mocht het niet baten Hr. Schuurmans hield knap remise. Resultaat van deze ronde: nog één deelnemer ongeslagen, Hr. Kok met 4 uit 4. Prima resultaat met nog 3 ronden te spelen.

Hr. Kok wordt ervan verdacht een (paarden) middel te gebruiken. Was het vorige keer chocolademelk en daarvoor appelsap, nu is het sinas. Speciaal voor de Paarden dressuur Sinas. Voor de een, een wondermiddel voor de ander een vreemde smaak in de mond. Zie zijn dressuur.

Tijdens de 4de ronde van het DKR werd er ook vriendschappelijk gespeeld tussen de heren de Veth Sr. en Rockx. Aangezien Hr. Rockx, wegens omstandigheden, zo’n 3 maanden niet gespeeld had. Een potje om op te warmen.

En toen balsemdem zum.

 

Genoten tot de volgende ronde. Suus Revanche?