De Derby II

Wordt er op de site van de Pion gesproken van een Grieks drama dan heeft men wel een punt. De Derby was een thriller. Bloedstollend tot en met de laatste zet. Spelen op winst was het credo en waar gehakt wordt vallen spaanders. De Brunch Brabants. Bloedworst, Bruinbrood. De negende man had goed gezorgd. De verwachting was dat we dit varkentje wel even zouden wassen. Maar zekerheid is er niet voordat de partijen gespeeld zijn en de uitslag op papier staat.

Zekerheidje werd node gemist en door wat miscommunicatie was bord 8 ingevuld, maar dat mocht eigenlijk geen naam hebben, want na een uur spelen stonden we met 1-0 achter. Dan volgen er een paar slappe remises en het eerste bord van het Team RSG verliest, daarna een totaal onnodig verlies en Team RSG staat met 4-1 achter.                                                                           Holladiee.

Alarm fase rood. Het spook van een collectieve off-day waarde rond in de speelzaal en remise is geen optie meer voor de resterende borden. Genoten beseffen jullie wel wat jullie de andere teamleden en de teamcaptain aandoen? Gelukkig waren de borden 2 en 3 wel scherp en de tussenstand was 4 – 3.

Het kwam nu aan op de laatste partij die nog bezig was, De teamcaptain van Team RSG kromde de rug en dacht aan een uitspraak van een oud voorzitter. De “Mauwer” had het over het zoet der overwinning en over de poorten van de hel. Wat hij er mee bedoelde was op het moment, dat hij het zei, vast erg diepzinnig en vooruitziend.

Het was druk bij bord 4, de spelers van de Pion vierden ingetogen de bijna overwinning, nippend aan hun welverdiende biertjes, want verliezen konden ze niet meer. Met een grijns van oor tot oor, want de verwachtingen, voor de Derby, over de uitslag, waren niet hoog. Er was zelfs een klein verlies ingecalculeerd.

Als toonbeeld van onverzettelijkheid speelde de Teamcaptain door, speculatief maar wel creatief en als groot voorbeeld voor de rest van Team RSG, Uit respect voor de tegenstander in dit verslag geen partij gedeelte, zelfs geen diagram van een partij waarin van alles gebeurde een Dame ruil voor twee Torens en oeps een stuk, neen Genoten, dit plezier deelt de Teamcaptain niet. De Teamcaptain wint, uitslag Team RSG – de Pion 4 – 4.                                                                                                      Holladioo.

De after-party was gezellig. De maaltijd sober edoch zeer smakelijk en voedzaam. Daarna werd er nog lang vergaderd,

Genoten 9 februari spelen we tegen CSV uit Capelle. Tot de 4de ronde medekoploper in KNSB 6E en afgedroogd in Zundert. De concurrentie verspeeld ook punten en we staan nog steeds op een gedeelde eerste plaats, dus in feite is er niets aan de hand.

Conclusie: we gaan vaker een Derby organiseren en Team RSG heeft nog niet verloren!

 

De Begripvolle Teamcaptain.

One thought on “De Derby II